Goed voorbereid op de Brexit


Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk of ben je dat van plan? Bereid je dan goed voor op de gevolgen van de Brexit. FHI organiseert een bijeenkomst die vanuit verschillende invalshoeken de Brexit belicht en ontzorgt.

 

Doelgroep: Leden van FHI en MinacNed die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk.

Kosten: € 160,- per persoon (ex. btw.)

In verband met veel interesse voor dit thema is er plaats voor 80 deelnemers.

 

Programma

12:30 Inloop en lunch

13:00 Dick Tulp van CROP belastingadviseurs

Vanuit fiscale invalshoek vertelt Dick Tulp over de mogelijke gevolgen van een harde of zachte Brexit. In vogelvlucht neemt hij ons mee langs onderwerpen zoals douaneregels, hogere transactiekosten, meer risico op dubbele btw-heffingen bij grensoverschrijdende transacties, aanpassingen van Britse btw-tarieven en rapportages en gunstige EU-regelingen die niet langer toepasbaar zijn.

14:00 Pauze

14:15 RVO vanuit het Brexit loket

Ruim 77.000 Nederlandse bedrijven krijgen te maken met Brexit. Deal or no deal. Het Brexitloket is het portaal voor ondernemers die vragen hebben over de Brexit. Het loket is een initiatief van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties, waaronder KVK. Tijdens deze sessie wordt verteld over de Brexit Impact Scan en het aanvragen van Brexit-vouchers om subsidie te krijgen.

15:15 Pauze

15:30 Bob van der Kamp van Lexsigma Advocaten

Een van de gevolgen van de Brexit is het wegvallen van het vrij verkeer van personen, kapitaal, goederen en diensten. Dit brengt allerlei praktische en juridische handelsbelemmeringen met zich mee. Bob van der Kamp gaat kort in op de verschillende aspecten vanuit juridische invalshoek zoals:

  • Leveringsvoorwaarden (leveringstermijnen, Incoterms)
  • Onvoorziene omstandigheden (transactiekosten, valutarisico)
  • Aansprakelijkheid
  • Verzekering
  • Geschillen
  • Certificering

16:30 Afsluiting

Is er behoefte aan een vervolgsessie en waar zou je dan verder op in willen zoomen?

17:00 Borrel