Interactie tussen branches: Duurzame Warmte


Interactie tussen branches, Duurzame warmte

De focus van deze bijeenkomst ligt op ‘duurzame warmte’. In het gebruik van warmte in zowel de gebouwde omgeving als de industrie zijn diverse stappen te zetten: hergebruik van warmte, inzet van warmtenetten, betere beheersing van het verbruik en het gebruik van warmtepompen zijn voorbeelden. In het programma lichten Michel Timmerije (AVR), Erik Barentsen (Dutch Data center Association) en Matthijs Sienot (D66) in een interactie presentatie concrete voorbeelden toe.

AVR: “Restwarmte- en CO2 levering vanuit de thermische verwerking van niet recycleerbare afvalstromen”, Dutch Data center Association: “hergebruik van warmte in de regio” en D66: “Het politiek perspectief rond duurzame warmte”.

De vraag is namelijk: Hoe kunnen goedkope en makkelijk toepasbare oplossingen bijdragen aan de energietransitie? Vanuit vakdeskundigheid, technologische mogelijkheden en een goede samenwerking zijn maatschappelijke verbeteringen haalbaar.

Door gezamenlijk te brainstormen over uitdagingen, maar ook juist kansen bij het bouwen van kantoor- en/ of fabriekspanden zullen we ontdekken waar de toegevoegde waarden liggen in het samenwerken buiten de eigen branche.

Verder is de bijeenkomst bedoeld voor het verkennen van elkaars behoeften en toegevoegde waarden om ons samen sterk te maken.

U kunt zich via de aanmeldbutton hieronder aanmelden. U kunt hierbij aangeven naar welke specifieke onderwerpen uw interesse uitgaat en de toegevoegde waarde en uitdagingen binnen Duurzame warmte die u anderen kunt bieden.

Neem gerust één of twee collega’s mee maar vergeet niet deze collega’s te vragen zich ook te registeren.

Programma:

09:30 Ontvangst
10:00 AVR: Restwarmte- en CO2 levering vanuit de thermische verwerking van niet recycleerbare afvalstromen – Michiel Timmerije (Director Energy & Residues -AVR)
10:30 Dutch Data center Association: Hergebruik van warmte in de Regio – Erik Barentsen (Senior Policy Officer Energy&Sustainability – Dutch Data center Association)
11:00 Pauze
11:15  Matthijs Sienot – D66: Het politieke perspectief rond duurzame warmte
11:45  Discussie over praktische richtingen / oplossingen
12:25 Conclussies: welke richtingen zijn realiseerbaar en financierbaar?
12:30 Afsluiting met lunch