Mathijs Bouman en Pieter Cleppe bij FHI-ledennetwerkbijeenkomst/managementsessie


Het jaarlijkse contactmoment voor alle bij de FHI branches aangesloten bedrijven dat u niet mag missen:

het 8e FHI ledennetwerk-/managementevent

Datum: dinsdag 19 november 2019 (ontvangst vanaf 16.30 uur)

Locatie: FHI, Leusden

Adres/route: Leusderend 12, 3832 RC Leusden

 


 

Duidelijkheid in de internationale chaos

Gerenommeerde sprekers bieden stabiele beelden
in de tijd van Brexit en handelsoorlog

 

 

16.30 uur: Ontvangst leden

16.40 uur: Welkom door Willem van Raalte, voorzitter FHI

 

 

 

 

 

16.45-17.30 uur: Mathijs Bouman


Hoe groot is het gevaar van Brexit en handelsoorlog?

Kunnen we volgend jaar ook de ‘economische vlag’ nog uithangen? Het gaat nog steeds goed met de Nederlandse economie. Alleen daalt het sentiment en lijken economische vooruitzichten nadrukkelijker afhankelijk te zijn van onzekerheden die afhangen van politieke keuzes… die – hoe dan ook – gemaakt moeten worden. Mathijs Bouman laat zijn licht schijnen op mogelijke aanstaande economische ontwikkelingen. Met een kijk op Brexit en handelsoorlog tussen VS en China.

Alvast een voorproefje: Klik hier voor het interview met Mathijs Bouman d.d. 4 november 2019: ‘Brexit kan ons net zo veel schade opleveren als een voort etterende handelsoorlog’

Mathijs Bouman is een Nederlands journalist en econoom. Bouman is columnist bij Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom van Nieuwsuur. Hij was de afgelopen jaren ook regelmatig actief als commentator bij de website Z24 en bij RTL Z. 

17.30-18.15 uur: Pieter Cleppe


Wat Brussel niet heeft begrepen van de Brexit

Na een akkoord over uittreding; toch geen akkoord, maar uitstel. En opnieuw uitstel. Gaat de Brexit-deal er komen of wordt het een no-deal Brexit? Europese en Britse beleidsmakers zitten met de handen in het haar.. Pieter Cleppe vertegenwoordigt in Brussel Open Europe, een Britse denktank opgericht door Britse ondernemers. Pieter zal uiteen zetten hoe de ogenschijnlijke tegengestelde politieke belangen van de Britten en Europa onder controle kan worden gebracht. 

Pieter Cleppe leidt het Brusselse kantoor van de onafhankelijke denktank Open Europe sinds 2008. Hij geeft geregeld commentaar in de internationale media over de Brexit, de staat van de Europese Unie, de migratiecrisis en de eurocrisis. Hij studeerde rechten aan de KU Leuven en rechtseconomie aan de universiteiten van Hamburg, Bologna en Wenen. Hij is medeoprichter van de Belgische denktank Itinera en was verder actief als advocaat en als kabinetsadviseur binnen de Belgische regering.

 

18.15-19.30 uur: Netwerkborrel (en -Italiaans- dinerbuffet)

 

Aanmelden (kosteloos) voor FHI-leden: via de aanmeldknop bovenaan deze pagina of een e-mailbericht aan Marina van den Berg.

 

Wij maken u erop attent dat er foto’s gemaakt worden tijdens de Managementsessie/ Ledennetwerkbijeenkomst ter publicatie op de FHI-website. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat hier aangeven, zodat wij er zorg voor kunnen dragen dat u niet herkenbaar op de foto vermeld staat.

Een impressie van de eerder door FHI georganiseerde managementsessies/ledennetwerkbijeenkomsten vindt u hieronder: