Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches


Aanmelden

 

 

Workshop Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches

Praktijkworkshop over contracteren, verkoop- of leveringsvoorwaarden, aansprakelijkheid, zaken doen in het buitenland etc.

 

Het is voor ondernemers binnen de technologiebranches belangrijk te weten hoe overeenkomsten of contracten hun business kunnen ondersteunen en aan welke wettelijke regels moet worden voldaan.

In deze workshop wordt door advocaat Frank Meijers vanuit ondernemersperspectief antwoord gegeven op praktische vragen en onderwerpen waarmee een onderneming geconfronteerd kan worden bij het afsluiten, uitvoeren of beëindigen van overeenkomsten. De onderwerpen tijdens deze workshop sluiten zoveel mogelijk aan bij de FHI leveringsvoorwaarden.

 

Onderwerpen die aan bod komen:

– totstandkoming, nakoming en beëindiging van de overeenkomst

– soorten overeenkomsten (koop, service, onderhoud, LOI, NDA)

– (vrijblijvend) aanbod en aanvaarding

– intrekken aanbod/ wijzigen overeenkomsten

– vertegenwoordigingsbevoegdheid

– verzuim, ingebrekestelling, herinneringen

– aansprakelijkheid en schade

– gebruik van algemene voorwaarden

– de ‘battle of forms’

– hoe om te gaan met inkopers van grote partijen

– contracteren van buitenlandse partijen

– inhoud van de algemene voorwaarden

 

Doel: aan het eind van deze workshop heb je meer inzicht in het afsluiten, uitvoeren en beëindigen van verschillende overeenkomsten.
Doelgroep: directeuren, medewerkers verkoop en inkoop, en iedereen die in de praktijk te maken heeft met het afsluiten van overeenkomsten en algemene voorwaarden.

Aanmelden en kosten: Aanmelden kan via www.fhi.nl De kosten bedragen €160,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed. Voor niet-leden €320,- exclusief btw per persoon.

Datum, plaats en locatie: donderdag 25 oktober 2018 FHI, Leusderend 12, 3830AK Leusden

 

Programma:

12:00 inloop en lunch

12:30 deel 1   Totstandkoming overeenkomsten

14:00 pauze

14:15 deel 2   Het gebruik van de algemene voorwaarden

15:15 pauze

15:45 deel 3   De inhoud van de algemene voorwaarden

16:45 afsluitende borrel

 

 

Spreker:

Frank Meijers, advocaat bij Flexadvocaten

T: (020) 820 26 23 | W: www.flexadvocaten.nl| E: meijers@flexadvocaten.nl

mr. ing. Frank H.G. Meijers MBA begon zijn loopbaan als ingenieur binnen de industriële automatisering en werkte voor vele grote ingenieursbureaus in de procesindustrie. Hierna werkte Frank als verkoper en later als directeur en mede-eigenaar bij een van de grootste leveranciers van industriële sensoren in Nederland. Frank startte verder als co-founder een onderneming, gericht op industriële draadloze datacommunicatie en telemetrie en was co-founder van een onderneming gespecialiseerd in betalingsverkeer.
Tegenwoordig is Frank advocaat, verbonden aan Flexadvocaten en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, contractenrecht, intellectueel eigendom en aanbestedingsrecht. Daarnaast is Frank gerechtelijk- en partijdeskundige op het gebied van procesautomatisering. Frank spreekt de taal van de ondernemer, maar ook van de techneut, de verkoper en de financiële manager.