Veranderingen doorvoeren in jouw team


‘Mijn wil is wet’ of in harmonie samen de toekomst in?

Je wilt een verandering doorvoeren binnen jouw team, maar gaandeweg merk je dat het moeizaam verloopt en er binnen jouw team veel weerstand tegen de verandering is. Je hebt de verandering toch duidelijk gecommuniceerd. Waarom doen ze het dan niet? Je moet er hard aan sleuren en je doet er alles aan om je medewerkers in beweging te krijgen. Het schiet maar niet op! Er gaan gedachtes door je heen als ‘zie je wel, ze willen niet veranderen’ of ‘ze snappen het niet’. Dan denk je: ‘Hoe kan ik het anders aanpakken?’ of ‘Hoe voer ik gesprekken met medewerkers die niet willen omgaan met de verandering?’

In deze workshop oefen je hoe je medewerkers effectief zo kunt aansturen dat je zienderogen resultaat krijgt: de verandering wordt geaccepteerd en je krijgt het steeds gemakkelijker voor elkaar. Je gaat aan de slag met jouw uitdagingen bij de verandering die jij wilt doorvoeren.

Deze workshop van een dagdeel is gericht op het opdoen van nieuwe inzichten en het oefenen van jouw praktijksituatie. Het accent ligt op interactiviteit, energie en het met elkaar delen van kennis. Via het registratieformulier kun je aangeven wat voor jou de belangrijkste reden is om mee te doen aan deze workshop.

 

Doelgroep:

Beginnend leidinggevenden en projectleiders.

Datum, plaats en locatie:

Donderdag 16 mei 2019 op het landgoed bij FHI, Leusderend 12, 3830 AK Leusden

Aanmelden en kosten:

Aanmelden kan via het de aanmeldbutton. De kosten bedragen € 160, – exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed; voor niet-leden € 320, – exclusief btw per persoon.

Programma:

12:00 uur        Inloop en lunch

12:30 uur        De rol van mij als leidinggevende

  • Leiden en managen
  • De foto over hoe ik denk over verandering
  • De componenten van veranderingen
  • Effectief inzetten van de juiste leiderschapsstijl

13:45 uur        Pauze

14:00 uur        Mensen in beweging krijgen

  • Medewerkers motiveren tot het gewenste gedrag
  • Kunnen en willen
  • Feedback geven

15:15 uur        Pauze

15:45 uur        Omgaan met weerstand en invloed

  • De bezwaren binnen je team en die daarbuiten de baas
  • Flik het conflict
  • Draagvlak en betrokkenheid creëren door communiceren

16:45 uur        Afsluitende borrel

Spreker

Ron Eman van ISA Training & Coaching

T: (033) 433 24 00 | W: www.isatraining.nl | E: info@isatraining.nl

De workshop wordt geleid door Ron Eman  van ISA Training & Coaching B.V. Een gespecialiseerd trainingsbureau op het gebied van service, klantgerichtheid, sales en management. Net als FHI gevestigd op Landgoed Leusderend.

Ron is B2B klant georiënteerd en waar in de markt wat te winnen valt. Vandaar de lopende masterstudie Strategisch Marketing. Ron heeft 11 jaar professioneel bestuurlijke ervaring bij 3 organisaties en het dragen van integrale lijnverantwoordelijkheid in het realiseren van 2 fusies, kostensturing, kwaliteitssturing, cultuurveranderingen en het opzetten van klantgerichte organisaties. Hij heeft een sterk resultaat- en marktgerichte persoonlijkheid en geef met overtuiging leiding en durf knopen door te hakken. Hierbij denkend vanuit de kracht van ‘empowerment’ om resultaten te realiseren, ofwel: het begint bij mensen. Zijn vaardigheid om op hoofdlijnen te functioneren, om van buiten naar binnen te denken, zijn ambitie, drive, veerkracht en doorzettingsvermogen in combinatie met de vertaling van strategie naar concrete executie hebben bijgedragen aan het succesvol realiseren van complexe veranderopdrachten.