Klik hier voor de presentatie van Marcel Dekker, MASER Engineering:

De vorming van nieuwe ESD test standaarden door de ESD Association – MASER(FHI) Sept 2020

 

Tijdens de cluster bijeenkomst ‘Test & Measurement’ dat online gehouden wordt op dinsdag 15 september 2020, zal Marcel Dekker, Reliability Test Engineer bij MASER Engineering u meenemen achter de schermen van het ontstaan van een nieuwe wereldstandaard op ESD test gebied. Tevens zal hij ingaan op de achtergrond en werking van de huidige en komende ESD test standaarden.

De vorming van nieuwe ESD test standaarden  door de ESD Association

Marcel Dekker is namens MASER Engineering al jaren actief lid van de standardisatie comités van de internationale organisatie voor ESD testen ESDA. Zij geven de leidende test standaarden uit waar alle fabrikanten van IC’s zich aan houden. De huidige standaarden voor HBM ESD testen en CDM ESD testen zijn zelfs een samenwerking tussen de ESDA en JEDEC. Dit verhoogt het draagvlak in de industrie wereldwijd.

Hij is nu ook co-voorzitter van een werkgroep die zich bezig houdt met de opzet van een nieuwe, aanvullende test standaard die een systeem test porteert naar een component test. De komst van System-In-Package componenten heeft de vraag om een standaard aangewakkerd.

In deze  presentatie geeft Marcel Dekker een kijkje achter de schermen van het ontstaan van een nieuwe wereldstandaard op ESD test gebied. Tevens zal hij ingaan op de achtergrond en werking van de huidige en komende ESD test standaarden.

Spreker profiel:

Marcel Dekker is als sinds 2001 werkzaam als Reliability Test Engineer bij MASER Engineering. Na zijn Master opleiding Electrotechniek aan de Universiteit Twente, heeft hij eerst gewerkt bij Ericsson R&D in Enschede en daarna is hij gestart bij MASER Engineering. Hij heeft de ESD testgroep opgezet en is toegetreden tot de standaardisatie comités van de ESDA. Op dit moment is hij bij MASER Engineering ook verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van non-standard testen van elektronische componenten.

Voor een overzicht van het programma, klik hier.

Schrijf u hier in als FHI-lid  voor een kosteloos bezoek en praat met ons mee.