Instructies sprekers

U heeft een uitnodiging tot deelname aan de Teams meeting in uw agenda ontvangen. Om deel te nemen aan de bijeenkomst willen we u vragen een paar minuten voor de start van de bijeenkomst uw uitnodiging te openen en te klikken op de button zoals in onderstaand voorbeeld. Er zal vanuit Teams gevraagd worden nogmaals op ‘deelnemen’ te klikken. Hierna wordt u doorgeleid naar het overleg. Wij zullen u vervolgens toelaten tot de meeting.

 

Onderstaand het scherm waarmee gestart wordt. U ziet een functiebalk aan de onderkant.

 

 

Functiebalk

Van links naar rechts

Eerste button: Totaal tijd dat u online bent.

 

Tweede button: camera. Hiermee kunt u het beeld van uzelf aan of uit zetten.

 

Derde button: Microfoon.  Hiermee kunt u uw eigen geluid aan of uit zetten.

 

Vierde button: Delen (alt + tab is de sneltoets). Hiermee kunt u uw scherm delen. U kunt deze knop activeren zodra u uw powerpoint presentatie in beeld wilt hebben.

 

Als u op de knop drukt, krijgt u een paar kleine schermpjes te zien. Hieruit kunt u een keuze maken:

 

Klik op #1 scherm: om uw hele beeld te delen. Let er op dat u uw e-mail en andere pop- up mogelijkheden uitzet en de teams status op ‘niet storen’ zet.

 

Klik op #3 venster: dan deelt u alleen het scherm dat op staat.

 

Vijfde button: meer acties. Hier staan verschillende acties, zoals het instellen van een achtergrond (logo misschien?). Ook een wachtstand, mocht dit nodig zijn.

 

Zesde button: chat. Het is mogelijk om met elkaar te chatten. Het kan zijn tijdens de presentatie of misschien om aan te geven contactgegevens erin achter te laten. Geef dit aan bij het publiek.

 

Zevende button: twee poppetjes. Hier krijg je de lijst met alle mensen die in de vergadering zitten. Het is ook mogelijk om microfoons van anderen hier aan/uit te schakelen (zie onderstaan voorbeeld).

 

Achtste button: Hiermee verbreek je de lijn.