Datacenters

Nederland is op het gebied van datacenterinfrastructuur wereldwijd een belangrijke speler. Het grote aantal datacenters in Nederland, met Amsterdam als datacenter hub, zorgen ervoor dat computerservers van toonaangevende bedrijven met digitale applicaties altijd en zonder storingen blijven draaien.

Op het IT Infra event worden de laatste innovaties op het gebied van data infrastructuur, koeling, stroomvoorziening, 5G/connectiviteit en beveiliging getoond door de betrokken FHI leden/exposanten.

Meld u aan voor de nieuwsbrief om geïnformeerd te blijven over informatie en actuele events.

 

 


 

Artikelen

20 mei 2021 – IT Infra webinar 2021: Waar duurzaamheid en datacentra samenkwamen
Op donderdag 20 mei vond het IT Infra webinar plaats waar veel aandacht aan duurzaamheid werd gegeven. De voordelen van vergroening in de data-industrie kwamen uitgebreid aan bod. Delta Electronics, ABB, Rittal en Vertiv gaven hun visie op trends uit de markt. Lees meer…

12 november 2020 – Terugblik IT Infra event: van waterstof tot cyber security 
Net als veel andere FHI-events werd het IT Infra event dit jaar georganiseerd in de vorm van een online kennisweek. Experts vertelden drie dagen lang over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. Dat leverde de 450 toeschouwers weer veel nuttige informatie op. Lees meer…


Interviews

3 november 2020: Hoe maken brandstofcellen datacentra schoner en betrouwbaarder
De Nederlandse industrie moet in de toekomst voor een groot deel op waterstof gaan draaien. Daarbij heeft het kabinet ook plannen om waterstof te gebruiken als energiedrager voor de opslag van duurzaam opgewekte stroom. Nedstack, een fabrikant van industriële brandstofcellen, ziet ook kansen voor de energie-intensieve datacentermarkt. Tijdens het IT Infra event, dit jaar in een online editie, zal Roel van de Pas van Nedstack meer inzicht geven in mogelijke waterstoftoepassingen voor rekencentra. Lees meer……

22 oktober 2020: Het belang van een solide beveiliging aan de OT-zijde in datacenters
Hoewel de IT-zijde van datacenters goed beveiligd is, is dat bij de OT-zijde minder vanzelfsprekend. En dat terwijl de Operational Technology cruciaal zijn om rekencentra betrouwbaar te laten draaien. De norm ISA/IEC 62443 moet OT’ers helpen om de cyber security op te hogen. Tijdens het IT Infra kennisevent vertelde Willy Leuvering namens ISA Nederland meer over deze norm en de specifieke problemen die aan de OT-zijde spelen. Lees meer……


 

Webinars

Slim energie meten is goud waard
Meten is weten – Inzicht in de stroomverbruikers op basis van harde cijfers kan een groot verschil maken in het energieverbruik in elk gebouw, met name in een datacenter. De nieuwste technologie maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen en te monitoren om de prestaties van uw systeem op meerdere punten te analyseren en te verbeteren. Wij gaan concreet in op de verschillende verbetermogelijkheden en diverse opties om met waardevolle data uw kosten substantieel te verlagen, uw continuïteit te verbeteren, prestaties te verhogen en uw footprint te verkleinen. Bekijk hier het webinar.

Dubbel voordeel met Energie-investeringsaftrek in datacenters en server- en computerruimtes
De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag en u betaalt minder belasting. Tijdens dit webinar informeren wij u welke IT gerelateerde bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor EIA en hoe de regeling werkt. Bekijk hier het webinar.

Dynamic Grid Support
De energie-industrie ondergaat een dramatische verandering nu hernieuwbare energiebronnen, gedistribueerde opwekking, decarbonisatie en stijgende vraag het traditionele energiebeheer transformeren. Datacenters kunnen bijdragen aan deze transformatie door gebruik te maken van activa als UPS’en en batterijen om een verscheidenheid aan balancing grid services te ondersteunen die nieuwe inkomstenstromen en kostenbesparingen kunnen opleveren. Balancing grid services garanderen dat de stroomvoorziening overeenkomt met de werkelijke vraag, pakken de netinstabiliteit aan die verband houdt met de energieopwekking door hernieuwbare energiebronnen, zorgen voor de elektriciteitsvoorziening en verlichten uiteindelijk de beperkingen van de netinfrastructuur.
Deelnemers aan deze programma’s dragen bij aan decarbonisatie, ondersteunen wereldwijde duurzaamheid en transitie naar groene energie. Bekijk hier het webinar.

Datacenters: Transit point voor groene energie
Energiebesparingen en efficiënter werken zijn uitdagingen waar facilitair managers van datacentra mee te maken hebben. Maar hoe weet je welk platform het meest geschikt is voor jouw onderneming? In haar presentatie ‘Datacenters: Transit point for green energy’ gaat Mandy Ho van Delta Electronics dieper in op deze materie en vertelt ze hoe Delta Electronics facilitair managers kan helpen bij het maken van een efficiencyslag. Bekijk hier het webinar.

Bekijk hier de webinars van het digitale IT Infra event 2020.

 

 


 

Events

IT Infra event
De IT infrastructuur en datacenter wereld zijn belangrijker dan ooit tevoren. Tijdens dit event wordt u als bezoeker door technische en interactieve lezingen van de exposanten, keynote sprekers en door middel van een paneldiscussie bijgepraat over actuele thema’s.