3 TU’s tonen power (electronics)


Voor het eerst zijn de drie TU’s actief betrokken bij de organisatie van het Vermogenselektronica Event. Met lezingen, demonstraties en auto’s laten de universiteiten zien welke rol vermogenselektronica speelt in hun onderzoek. Vanuit de TU Delft worden er drie lezingen verzorgd. Solar E-bike charging station, Integration strategies of plug-in electric vehicles: participation in ancillary service en een lezing over reconfigurable DC links.

De TU Delft heeft als doel gesteld een op zichzelf staand klimaatneutraal oplaadstation voor e-bikes te ontwikkelen op basis van zonne-energie. Een prototype is gebouwd en geplaatst op de campus van de TU Delft. Hierdoor hebben de onderzoekers direct inzicht in het gebruik en de effectiviteit van de nieuwe groene technologieën. Tijdens de lezing vertelt de spreker hoe het charging station is opgebouwd en wat de eerste ervaringen zijn.

Izadkhast Seyedmahdi geeft de lezing Integration strategies of plug-in electric vehicles (PEV’s). Volgens de spreker is het heel interessant om in de nabije toekomst PEV’s in grote getalen met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat er een groot power systeem. Dit systeem kan worden gebruikt als opslag van energie maar door de fast-switching converters kan het netwerk ook gebruikt worden voor power control.

Bekijk het totale programma en meld u aan voor een gratis bezoek.