ACAL BFi maakt werk van maatwerk

ACAL BFi maakt werk van maatwerk Door: FHI federatie van technologiebranches

ACAL BFi is bezig met een digitaliseringsslag. Het technologiebedrijf is druk bezig met het verbeteren van de website en ook (online) kennisdeling staat hoog op de agenda. Er staan whitepapers en casestudies klaar voor klanten. Ook kunnen de technisch experts van het bedrijf (bijna) elke klantvraag beantwoorden. Sales manager Stefan van Lanen deelt de toekomstplannen van ACAL BFi en belicht het belang van kennisoverdracht.

Stefan is op het moment van schrijven bijna 25 jaar in dienst bij ACAL BFi. Hij heeft verschillende functies binnen de organisatie bekleed, maar is nu actief als sales manager power + magnetics. De dynamiek binnen ACAL BFi spreekt de sales manager enorm aan. “Geen dag is hetzelfde en het bedrijf is constant in ontwikkeling”, verduidelijkt Stefan. “We zijn momenteel bezig met het vergroten van onze naamsbekendheid. ACAL BFi is aan een groeispurt bezig. In het afgelopen decennium hebben we vijftien acquisities afgerond. In elf Europese landen hebben we vestigingen, waardoor we snel kunnen leveren. Enkele van onze zusterbedrijven zijn Myra, Noratel, Flux en MTC.”

Wat ACAL BFi volgens Stefan zo uniek maakt, is het brede portfolio: “We bieden een zeer brede range en daardoor hebben we toegevoegde waarde. Naast componenten kunnen we ook halffabricaten en eindproducten leveren. Ook kunnen klanten zelfs bij ons terecht voor complete EV-chargers. Vanuit de eigen fabrieken leveren we aan onze klanten en dat levert een hoop voordeel op. Bevoorrading gaat sneller en doordat er geen tussenpersoon in het spel is, drukt men de kosten. In veel gevallen beschouwen klanten ons als producent.”

Sales manager Stefan van Lanen Maatwerk
ACAL BFi heeft een uitgebreid assortiment (op maat gemaakte) smoorspoelen, stelt Stefan: “Op aanvraag kunnen we bijvoorbeeld sensoren om een kern plaatsen. Ook kunnen we kern van een spoel voorzien. We kunnen op vrijwel alle klantwensen inspelen en maatoplossingen bieden. Onze afdeling magnetische componenten levert veel meer dan kant-en-klare componenten. De ontwerpingenieurs van ACAL Bfi hebben uitgebreide ervaring op dit gebied. Met onze kennis, expertise en toegang tot bijna alle zachtmagnetische materialen, kernvormen en accessoires, ontwerpen en produceren wij op maat gemaakte inductoren en transformatoren. Ook op het gebied van stroom verzorgen we technische ondersteuning. In ons portfolio hebben we een breed scala van stroomvoorzieningsproducten. Dankzij ons grote assortiment en een netwerk van deskundige partners – in combinatie met in-house ontwerp en maatwerk – kunnen we onze klanten helpen bij het vinden van een betrouwbare en efficiënte stroomvoorziening.”

Er is veel kennis nodig om zo’n breed assortiment te beheren. “Onze technologiecentra beschikken over alle benodigde informatie. Als wij een klant niet direct antwoord kunnen geven, is er zeker een collega binnen ACAL BFi die dat wel kan. Het delen van kennis is erg belangrijk voor ons. Door mensen goed te helpen, ontstaat een vertrouwensband. Klanten kunnen via de website en socialemediakanalen van het bedrijf informatie vinden. Zo staan er onder meer whitepapers over casestudies ter beschikking die kosteloos te downloaden zijn. Digitalisering is een breed uitgedragen thema binnen onze organisatie.  Door open te communiceren hopen we in contact te komen met potentiële klanten en de band met bestaande contacten te verbeteren.”

Focus
Stefan: “We hebben verschillende casestudies die we kunnen voorleggen aan onze klanten. Deze praktijkvoorbeelden zijn herkenbaar voor veel bedrijven. Omdat wij weten waar (potentiële) klanten tegenaan lopen. Kunnen wij gerichte hulp bieden.  Deze casestudies behandelen bijvoorbeeld vragen op het gebied van renewable energie. Als klanten willen weten wat mogelijke oplossingen voor specifieke vraagstukken zijn, staan onze technische experts voor hen klaar. Zij kunnen tot in detailniveau help bieden.”

ACAL BFi houdt de vinger aan de pols als het om trends en ontwikkelingen in de markt gaat. “Onze klanten bevinden zich in OEMS en groeimarkten. Op het gebied van EV-charging vinden er verschillende ontwikkelingen plaats. De focus ligt op renewable, medical, transportation en industrial. Voor al deze bedrijfsonderdelen geldt dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk zijn. We bieden maatwerkoplossingen. Als een klant een specifieke wens heeft gaan we aan de slag om die in te willigen. Door de vragen en wensen van klanten zijn we continu bezig om onze processen te verbeteren,  verduurzamen en efficiënter in te richten. Innovaties ontstaan vanuit marktvragen.”

Over ACAL BFi
ACAL BFi adviseert (hightech)bedrijven en (semi)overheden over onder meer het ontwerp en de levering van elektronicacomponenten en systemen. Dat gebeurt in samenwerking met verschillende producerende zusterbedrijven zoals Myra, Noratel en Variohm. Ook bundelt het bedrijf de krachten met partners zoals Sierra Wireless, Keysight, FLIR en Advanced Energy. ACAL BFi heeft zo’n zeshonderd medewerkers in dienst verspreid over productielocaties en kantoren in elf Europese landen. De organisatie helpt engineers die werkzaam zijn in onder andere de (maak)industrie. Ook helpt ACAL BFi (semi)overheden zoals universiteiten en onderzoekslabs. Moederbedrijf DiscoverIE is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange.