Alles in het datacenter is te monitoren


Vrijwel alles in een datacenter is continu te monitoren en direct te managen. De datacenter/IT manager kan direct inzicht krijgen in de energievoorziening (per rack), koeling, kabel infrastructuur, power quality, cyber crime of human error. Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens IT Room Infra. Maar alles monitoren kost een hoop geld en uiteindelijk gaat het erom wat er met de informatie gebeurt en wat het uiteindelijk oplevert. Loont investeren in een DataCenter Infrastructure Management (DCIM) pakket? Die vraag beantwoordt KPN tijdens IT Room Infra.

Ronald van Veen (KPN) en Martin Matse (Perf-IT) verzorgen samen de lezing ‘Loont investeren in DCIM?’. KPN beschrijft hoe zij de behoefte in kaart hebben gebracht en hoe zij uiteindelijk de keuze voor een oplossing hebben gemaakt. Het kiezen van een juiste DCIM-oplossing is niet eenvoudig. Om tot een keuze te komen wordt in de praktijk regelmatig gebruikgemaakt van optievergelijking waarbij het pakket met de meeste opties wint. Een betere aanpak volgens is om na te denken over de rol van DCIM binnen de dagelijkse operatie. Binnen KPN wordt vooral gekeken naar de bedrijfsprocessen die verbeterd worden door de inzet van DCIM. Denk hierbij aan het verminderen van de investering, groei versus CAPEX en knelpunten bij facturatie.

Tijdens IT Room Infra zijn er op de kennismarkt veel aanbieders van DCIM oplossingen te vinden. Ze demonstreren allemaal wat er mogelijk is en wat u kunt managen. Maar vraag uzelf eerst af wat u wil bereiken.

Meld u hier aan voor een bezoek.