Bezoeker nauw betrokken bij komend gadget


Op vrijdag 15 september 2017 hebben circa 16 leden (en potentiële exposanten aan de World of Electronics) gekozen voor Ideetron als ontwikkelaar van de twaalfde gadget. Om bij de ontwikkeling zo dicht mogelijk op de interesse van de bezoekers te zitten, wordt komende week een prijsvraag uitgeschreven. De bezoekers, die zich in 2016 en 2017 aangemeld hadden voor een gadget, worden gevraagd het beslissende gadget-idee aan te dragen. Op 13 november wordt het ontwerp in een definitieve aanpak gepresenteerd.

Het idee moet wel passen bij het platform, dat Ideetron aanbiedt om het nieuwste gadget mee te ontwikkelen. Bart Hiddink van Ideetron omschrijft dat als volgt: ‘Het is een batterij-gevoed wearable platform met Bluetooth Low Energy (BLE 4.2, mogelijk 5.x) voor communicatie tussen smartphone en APP en een medium range low power radio voor eenvoudige communicatie tussen devices onderling. Signalering kan dan gedaan worden met behulp van neopixel LED’s. Verder gebruikt Ideetron open source hardware en open source firmware.’

Met de prijsvraag “Wordt jouw idee de gadget van WoTS 2018?” wordt een sterkere betrokkenheid van bezoekers verwacht. Exposanten die als sponsor optreden met het leveren van componenten, testen, ontwikkeling, productie of een financiële ondersteuning geven worden voordelen terug geboden. Bezoekers verzamelen de gadgets bij de sponsors. Het gaat dus samen met contactmomenten en publiciteit. Als u betrokken wilt zijn bij dit project en mgelijkheden ziet voor sponsoring stuur dan een e-mail naar Paul Petersen.