Björn Kuipers ontvangt cheque van 5.000 euro voor Stichting steun Emma Kinderziekenhuis

Björn Kuipers ontvangt cheque van 5.000 euro voor Stichting steun Emma Kinderziekenhuis

Door: FHI, federatie van technologiebranches

Topscheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers ontving op de KNVB Campus uit handen van FHI-voorzitter Willem van Raalte en FHI-directeur Paul Petersen een cheque ter waarde van 5.000 euro. Het geld gaat naar Stichting steun Emma Kinderziekenhuis AMC.

De Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC zamelt fondsen in voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het geld wordt besteed aan zorg, wetenschappelijk onderzoek, goede faciliteiten en het verbeteren van de psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders in het ziekenhuis verkeren.

Dit jaar wil de stichting een aanzienlijk deel van de donaties naar de afdeling Intensive Care Neonatologie laten gaan. Daarmee kan geïnvesteerd worden in wetenschappelijk onderzoek en het vernieuwen van deze afdeling. Het wetenschappelijk onderzoek staat onder leiding van professor Marc Benninga.

Kuipers zamelde tijdens het FHI Federatiecongres in 2018 geld voor het goede doel in door na afloop van zijn presentatie gesigneerde exemplaren van zijn boek ‘Björn’ te verkopen. FHI besloot de opbrengst voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC te verdubbelen tot een bedrag van 5.000 euro.