Complete testoplossing voor alle LTE/WiFi signalen in één box

Complete testoplossing voor alle LTE/WiFi signalen in één box Door: Heynen

Met het groeiende belang van draadloze communicatie en de introductie van nieuwe technologieën, is de juiste kwalificatie en validatie van signalen een zeer belangrijke taak voor halfgeleiderfabrikanten. Er zijn veel standaarden en grote hoeveelheden signalen, elk uniek in zijn soort.

Voor engineers die werken aan de ontwikkeling van WiFi of Long Term Evolution, ook wel LTE genoemd, heeft MPG - K&L Microwave een complete testoplossing ontwikkeld voor alle LTE/WiFi signalen in één box. Met dit digitaal-gestuurde filtersysteem kan men een bandpass filter overal tussen 700 MHz en 6.000 MHz creëren met verschillende bandbreedtes.

De 4G- en 5G-communicatiesystemen van vandaag met carrier-aggregatie gebruiken voornamelijk LTE-signalen die gemoduleerd zijn over verschillende bandbreedtes, typisch 5 MHz, 10 MHz, 15 MHz, 20 MHz en 40 MHz. Filteren is vaak nodig om harmonischen te verminderen en het dynamisch bereik te verbeteren bij het testen van de producten en om het grote aantal vaste filters dat nodig is te vervangen, bouwde K&L dit state-of-the-art systeem. Afhankelijk van de vereiste configuratie kan de DRTA-00014 dienst doen ter vervanging van meer dan 3.600 vaste filters.

Deze box heeft software-interfaces voor geautomatiseerd testen die overeenkomen met de twee hardware-interfaces (Ethernet en GPIB), evenals een handige web gebaseerde gebruikersinterface voor apparaten zoals smartphones, tablets en traditionele computers. Bekijk de video om een ​​indruk te krijgen hoe het werkt.

Alle units worden gemaakt op klantvraag en kunnen daardoor worden aangepast aan de specifieke behoefte van uw project. Als u niet het hele assortiment of zoveel functionaliteit nodig heeft, beschikt K&L bovendien over een breed assortiment digitaal gestuurde filters die aan uw eisen voldoen.

Om die reden raden we altijd aan om contact op te nemen met een van onze product experts die u op weg kunnen helpen naar de juiste oplossing. https://www.heynen.com/contact/