De impact en veranderingen door 5G

De impact en veranderingen door 5G Door: FHI

Met de komst van 5G wordt dit jaar een belangrijke sprong in mobiele technologie gemaakt. In Nederland moeten de eerste frequenties nog geveild worden. 5G kan voor grote veranderingen in de maatschappij zorgen, zoals zelfrijdende auto’s of chirurgie op afstand. 5G moet zorgen voor een verbinding met een hoge capaciteit en een zeer geringe vertraging. De 5G-frequentieband van met name 3,5 gigahertz is daarom zeer gewild voor industriële en stedelijke toepassingen. Voorbeelden zijn containeroverslag in de haven, bagageafhandeling op het vliegveld, robotisering in een fabriek of parkeerbeheer.

De uitrol van een 5G-netwerk wordt ook beschouwd als een enorme kans voor het bedrijfsleven. Door de snelheid en effectiviteit van innovatie- en R&D-processen te verbeteren, kunnen fabrikanten hun diensten gemakkelijker upgraden en nieuwe producten sneller op de markt brengen. 5G kan hier een uitkomst bieden door allerlei subprocessen – zoals design en prototyping – sneller te ondersteunen. 5G maakt daarnaast ook co-innovatie binnen partnerschappen en ecosystemen gemakkelijker, omdat de technologie de middelen biedt om betere verbindingen in gedeelde processen te realiseren die bovendien beter en nauwkeuriger gevolgd kunnen worden.

Hans Leijting en Eric Kroon van Nokia Solutions & Technology BV gaan in hun lezing verder in op wat 5G nu precies is en hoe ver we wereldwijd zijn met deze nieuwe technologie. Dit voeren ze door naar de stand van zaken in Nederland en de aankomende spectrumveiling. Dit alles zal ondersteund worden met praktijkvoorbeelden.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.