De voordelen van ontwerpen met een System on Module

De voordelen van ontwerpen met een System on Module Door: FHI

Een System on Module (SOM) is een circuit op bordniveau dat een systeemfunctie integreert in een module. Het kan digitale en analoge functies op een enkel bord integreren. Een typische toepassing van SOM ligt op het gebied van embedded systemen. In tegenstelling tot een computer met één kaart heeft een SOM een speciale functie, zoals een systeem op een chip (SoC).

Het apparaat dat is geïntegreerd in de SOM vereist doorgaans een hoog niveau van interconnectie. De redenen hiervoor zijn zaken zoals snelheid, timing, enzovoort. Het bouwen van een SOM heeft voordelen, zoals voor een SoC. Een opmerkelijk resultaat is het verlagen van de kosten van het basisbord of de hoofdprintplaat. Twee andere grote voordelen van SOM's zijn ontwerphergebruik en dat ze kunnen worden geïntegreerd in veel ingebedde computertoepassingen.

Holger Wussmann van KONTRON Electronics zal op uitnodiging van Telerex een lezing houden over de voordelen van een bordontwerp op basis van een SOM in vergelijking met een Single Board Computer (SBC). Onderdelen die zeker aan bod komen zijn tijd, kosten en risico’s maar ook de aspecten van strategisch en lifecycle management, en de voordelen op het gebied van software.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.