De waarde van een goed ontworpen human machine interface

De waarde van een goed ontworpen human machine interface Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Een gebruiksvriendelijke machine interface kan het verschil maken in uw markt. De toegevoegde waarde naar de gebruikers zit in de goede keuzes voor de technieken, het ontwerp en in de functionaliteit. In het seminar Human Machine Interface wordt daarom onder andere aandacht besteed aan Value Engineering. Met de deskundigheid van alle sprekers worden kansen geboden om het Human Machine Interface te optimaliseren. De presentaties worden gestart met een praktijkvoorbeeld over talenten en kwaliteiten vanuit de Huijbregts Groep.

De zes sprekers in dit seminar pakken vooral de praktijk aan. Het gaat namelijk om de waarde voor de gebruikers. Maar wie zijn dat? Is het de waarde voor de machine operator, de servicemonteur of de facility manager? Aanvullend zullen gebruikers zich afvragen welke functies tegen welke kosten en binnen de technische mogelijkheden te realiseren zijn.

Aan de hand van een inspirerend voorbeeld uit de ontwerppraktijk van GBO geeft Bas Berkhout inzicht in ervaringen, do’s en don’ts in de zoektocht naar de optimale human machine interface.

Timme Hendriksen van Value FM gaat in op Value Analysis/Value Engineering (VAVE). Dat is één van de krachtigste optimalisatie-instrumenten die er bestaat. In Nederland gebruiken we het weinig in vergelijking met Duitsland (Wertanalyse) en Azië.

Met VAVE onderzoekt u met een multidisciplinair team hoe de verhouding tussen functionaliteit en kosten geoptimaliseerd kan worden. Zijn er features, functies of prestaties waar de klant bereid is om meer voor te betalen? Of andersom: welke onderdelen in uw product voegen weinig of niets toe aan klantwaarde maar kosten wel (onevenredig veel) geld?

VAVE faciliteert de zoektocht naar kosteneffectievere invullingen van uw ontwerp. Door niet alleen uw eigen mensen maar zo mogelijk ook uw klanten, opdrachtgevers en toeleveranciers in een workshop te betrekken, helpen zij u om succesvoller te zijn en wordt u een graag geziene ketenpartner.

Als u zich aanmeldt voor een bezoek aan de World of Electronics kunt u zich ook aanmelden voor dit seminar.