Don Schriek: ‘’Downtime is de grootste ‘worst nightmare’ van een applicatie’’

Don Schriek: ‘’Downtime is de grootste ‘worst nightmare’ van een applicatie’’ Door: Acal BFi Nederland

Don is werkzaam als European Sales Manager bij onze power partner Excelsys (sinds 2017 onderdeel van Advanced Energy). Wij stelden hem een aantal vragen vooruitkijkend op het Power Electronics Event waar hij een presentatie gaat verzorgen namens Acal BFi inclusief live demonstratie. 

 

1. Jouw presentatie gaat over Industry 4.0 en power supplies. Waarom is connectiviteit samen met power supplies een zinvolle combinatie?

“Informatie verzamelen en iets doen met de verzamelde informatie is gemeengoed geworden. Dit komt vooral door de mogelijkheden, gebruikersvriendelijkheid en de lage kosten van de hedendaagse IoT toepassingen’’, aldus Don. “Er is geen dure hardware meer nodig om een voeding te kunnen uitlezen. Het hebben van snel belangrijke parameters van de voeding zoals temperatuur, spanning en stroom is erg handig voor het gebruik van jouw product door jouw eindgebruiker. Hierdoor weet de eindgebruiker bijvoorbeeld op tijd dat de voeding aan vervanging toe is. Indien jouw product dit inzicht geeft, lig je voor op je concurrentie” geeft Don aan.

2. Onze Electronic Test and Measurement partners hebben instrumenten om power supplies door te meten. Wat is het verschil met jullie manier van uitlezen?

Don: ‘’Je moet onze oplossing niet zien als een meetinstrument. Het is een hardware matige toevoeging aan power supplies welke je met software uit kunt lezen. De gebruiker wordt zo in staat gesteld om snel basisinformatie van een power supply in te zien. Eigenlijk gebeurt de stroomuitlezing door de voeding zelf. Dat is simpel maar minder nauwkeurig dan test en meetapparatuur. De resultaten kunnen zo’n 10% of 10 graden afwijken. De spanning kan vrij nauwkeuring worden uitgelezen, want je wil er niet 0.2V of 0.3V naast zitten’’. 

3. Hoe zie jij de toekomst van power supplies en connectiviteit?

‘’Technisch gezien kunnen we al heel wat jaren voedingen uitlezen. We zijn nu op een punt dat het betaalbaar kan zijn. We moeten gewenning creëren en meer behoeften in andere sectoren. Voor een simpele 20 watt voeding is uitlezen niet nodig. Maar voor medisch apparaten die een paar honderd watt vermogen hebben kan uitval dodelijk zijn. Indien je als gebruiker van zo’n medisch apparaat inzicht hebt in belangrijke parameters, is jouw product onderscheidend ten opzichte van het product van je concurrent. Zo kan er in voedingen voor de datacom wereld al door meting van verandering van spanning en stroom door de ventilatoren, slijtage geconstateerd worden en daarmee uitval voorspeld worden’’, geeft Don aan.

Praktijkcase

“Ik was laatst bij een bedrijf dat stoorzenders maakt voor mobiele telefoonverkeer. Zij verkopen aan gevangenissen in o.a. Zuid-Amerika en hun apparatuur moet voorkomen dat gedetineerden mobiel kunnen bellen. Nu is de locatie van de gevangenis (hoe dichtbij de bewoonde wereld), maar ook bijvoorbeeld weersomstandigheden van invloed op de effectiviteit van het stoorsignaal. Waar men tracht het signaal sterk genoeg te hebben om mobiel bellen in de gevangenis te voorkomen, wil men niet de lokale bevolking in de buurt van deze instelling tot last zijn. Daar de sterkte van het stoorsignaal gerelateerd is aan het uitgegeven vermogen van de voeding, zul je begrijpen dat op afstand kunnen wijzigen van dit stoorvermogen een enorme toegevoegde waarde heeft; je wil immers geen engineer naar Zuid-Amerika sturen om ter plekke aan de knoppen te draaien… “, geeft Don aan. 

Don Schriek: ‘’Downtime is de grootste ‘worst nightmare’ van een applicatie’’

4. Wat wil je overbrengen aan de deelnemers aan jouw presentatie? En wat krijgen ze te zien?

“Ik wil ze wakker schudden. Het zijn al lang geen ‘buzzwords’ meer. Ik zie om me heen dat de behoefte om communicatie toe te voegen aan power supplies een enorme vlucht aan het nemen is in alle sectoren. Daarom laat ik live zien wat de mogelijkheden van nu zijn van het digitaal uitlezen van power supplies. Iedereen is welkom om de presentatie bij te wonen’’, aldus Don.

Kom ook naar het Power Electronics Event op 19 juni a.s. in 1931 conferentiezalen van de Brabanthallen in Den Bosch. Registreer uw gratis deelname hier

Buiten de presentatie om staat Don  u graag te woord op stand 16 van Acal BFi.

19 June update: 

Impressie van demonstratie tijdens het event zie hieronder

 

Als u meer van deze demonstratie wilt zien, of u wenst meer informatie, neem dan contact op.