Drukte op D&E Event


Woensdag 2 november komen er ruim 400 bezoekers naar het D&E om kennis te nemen van de laatste embedded technologieën. Met de 33 lezingen en 34 exposanten is het vrijwel onmogelijk om niet met nieuwe ideeën naar kantoor te gaan. Of met handvatten om de ideeen te concretiseren (zie ook lezing van Screvle ‘From idea to IoT’). Tussen de lezingen door is er voldoende tijd  om ook al demo’s op de stands van de exposanten te zien.

Op de stand van Alcom Electronics demonstreert Microchip een end-to-end security oplossingen voor Internet of Things (IoT) devices die verbonden worden met de Amazon Web Services IoT (AWS IoT). Microchip en AWS hebben samen een geintegreerde oplossingen ontwikkeld om IoT devices gemakkelijk geschikt te maken voor AWS’s authenticatie security model.

Op de stand van Elincom Electronics kunnen bezoekers terecht voor advies over batterijen. Ze demonstreren o.a. de MoliCel IHR18650C cel. Een Lithium Ion batterij  NMC cel van 3,6V 2Ah maar geoptimaliseerd voor toepassingen met hoge stromen. Met een maximale hoge continu stromen van wel 20A kunnen deze cellen tot packs samengesteld worden waarbij stroom een grote rol speelt zoals elektrisch gereedschap of elektrische aandrijvingen voor voertuigen.

Daarnaast is het temperatuurbereik voor opladen -10 ~+60°C en ontladen zelfs -40 ~+75°C, voorheen was dat veel beperkter. De levensduur is bij 1C > 1500 cycli terwijl bij een 0,1V verlaagde maximale laadspanning, zelfs > 3000 cycli met 80% restcapaciteit eenvoudig haalbaar zijn.

De Lithium Ion technologie ontwikkelt zich steeds verder en brengt veiligere, duurzame techniek voor nieuwe toepassingsgebieden.

Meld u aan voor een bezoek