Electronics & Applications 2021: innoveert met gecombineerd productieplein

Electronics & Applications 2021: innoveert met gecombineerd productieplein Door: FHI federatie van technologiebranches

Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september vindt in de Jaarbeurs vakbeurs Electronics & Applications 2021 plaats. Op de beursvloer staan ontwikkelingen en trends uit de elektronicabranche centraal en kunnen bezoekers zich vergapen aan de nieuwste innovaties. Nieuw dit jaar is een gezamenlijk productieplein. Op de beursvloer fabriceren bedrijven live de beursgadget – dit jaar is dat de E&A parrot – en ook is een demoplein met stand-alone machines opgesteld.
 
Voorgaande jaren was er sprake van een demoplein óf een Live Productielijn. Anno 2021 komen deze elementen samen en versterken ze elkaar. Bij LIVE PIL is te zien hoe de gadget van de beurs tot stand komt. Het gaat hier om de E&A parrot. Deze papegaai verschijnt in een oplage van 1.500 stuks, waarvan de helft voor het oog van het publiek op de beurs tot stand komt. Dat betekent dat de nodige machines samenwerken om een productielijn tot stand te brengen. Deze beursgadget bestaat uit verschillende componenten en op de beursvloer is te zien hoe deze op de printplaat geplaatst worden. 

Zoals gezegd is er naast de LIVE PIL ook een demoplein te bewonderen. Op dit plein nemen de exposanten de bezoekers mee in de (nieuwe) functionaliteiten van elektronica productie equipment  en kunnen bezoekers deze live in werking zien. Exposanten die hun machines aan het publiek willen presenteren, kunnen zich alvast inschrijven.

Raadzaam
Momenteel is het mogelijk om één machine op te geven voor het demoplein of de LIVE productielijn. “De interesse voor het plein is groot”, verduidelijkt branchemanager Marc Berkouwer. “Afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal deelnemers kunnen we de mogelijkheid bieden om meerdere machines te plaatsen, maar dat is nu nog niet te zeggen. Het is raadzaam om u snel in te schrijven voor een plekje op het demoplein en de LIVE productielijn.”

De productielijn staat nabij één van de seminarruimtes. “In deze ruimtes organiseren wij met de exposanten een seminar over Elektronicaproductie/Smart Industry. Na afloop van de interactieve presentaties lopen bezoekers zo het productieplein op. Ze zien direct wat de exposanten te bieden hebben en dat zorgt voor interactie”, stelt Berkouwer.

Nieuwe contacten
Naast kennisdeling vormt het netwerken ook een belangrijk onderdeel van Electronics & Applications 2021. Het doel is om brancheleden met elkaar in contact te brengen en ervoor te zorgen dat er nieuwe contacten ontstaan. “Dat kan zomaar tot orders, opdrachten en samenwerkingsverbanden leiden”, besluit de branchemanager.

Interesse in deelname? Stuur een e-mail naar Marc Berkouwer.