End-to-End security en de impact van elektronica op de industrie


Het nieuws van vrijdag 5 januari 2018 haalde de voorpagina van het Financieele Dagblad: ‘Lek dwingt makers processors om roer om te gooien’. Voor veel media was het nieuws dat chips te kraken zijn. Tijdens de World of Technology & Science wordt een seminar opgezet met als werktitel End-to-End security, wat in verschillende marktgebieden weer een andere betekenis heeft. In dit seminar wordt met experts de boodschap gepresenteerd, dat security verzorgd moet zijn van de chips tot de communicatietechnologie en de toepassingen in de industrie.

De afgelopen jaren is de impact van elektronica op de industrie (en wetenschap, zorg en de gebouwde omgeving om maar wat andere gebieden te noemen) wederom toegenomen. Het voorstel van Cert (een Amerikaanse veiligheidsorganisatie) in het Financieele Dagblad van 5 januari 2018 om alle huidige processors te verwijderen en nieuwe processors te plaatsen geeft dat meteen aan. Een dergelijke actie zal te veel financiële, organisatorische en economische problemen opleveren.

De impact van de elektronica levert trouwens vooral kansen op en is een enabler van nogal wat moderne kansen in de industrie: Internet of Things, edge computing, LED applicaties, Industry 4.0 en Big Data worden mogelijk dankzij de chips en de aanvullende elektronica. Voor leveranciers van componenten, embedded software, test & measurement apparatuur en de ontwikkelaars en producenten van elektronica biedt de World of Technology & Science het draagvlak om die kansen en de impact te communiceren naar nieuwe en bestaande marktpartijen.

Als u meer informatie over de World of Electronics wenst, kunt u contact opnemen met Marc Berkouwer.