Gadget WoTS-badge is kwaliteit van eigen bodem


Meer dan 20 bedrijven maken het mogelijk dat 1.400 bezoekers tijdens de beurs een gadget krijgen. De gadget is een badge met LED scherm die via een app of een PC applicatie voorzien kan worden met tekst, animaties of een alarm. Met dit project toont de elektronica industrie haar kracht aan: met elkaar samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Om de kwaliteit en veiligheid te garanderen heeft exposant DARE!! de gadget uitgebreid getest.

De WoTS-badge is zowel op de beurs als thuis veilig te gebruiken, hij zal geen storing veroorzaken en niet snel beïnvloed worden. De EMC-testen voor de WoTS-badge zijn de stralende immuniteit en emissie en ESD. Geleide testen zoals geleide emissie en immuniteit, EFT en Surge zijn door het ontbreken van kabels niet nodig.

Omdat het device nogal klein is, bevat het geen effectieve antenne voor frequenties onder de 1 GHz. Het is dus nagenoeg onmogelijk dat de WoTS-badge door storingen op lage frequenties beïnvloed zal raken. Echter hoe hoger de frequentie, des te kleiner de golflengte. Bij 1 GHz is de golflengte al teruggebracht tot circa 30 cm. Een effectieve antenne is een kwart Lambda dus circa 7 cm. De afmetingen van de WoTS-badge zijn 66 maal 90 cm dus bij frequenties vanaf 1 GHz neemt de kans op beïnvloeding toe. Tijdens het onderzoek zijn dan ook conform de EN 55024 (2010) de testen tot 6 GHz uitgevoerd. De WoTS-Badge kwam zonder problemen door deze test.

Gadget WoTSBadgeDe emissie van een apparaat is een ander verhaal. Door de CPU en draadloze communicatie stralen producten elektromagnetische straling uit, zo zijn klokfrequenties notoire boosdoeners. De WoTS-badge is in de anechoische kamer opgesteld, de antenne aan de ontvanger gekoppeld en de emissie kon conform de EN 55022 (2010) + AC (2011) gemeten worden. Zoals uit de grafiek hiernaast naar voren komt, heeft de ontwerper ook hier goed werk geleverd. De emissie blijft keurig onder de gestelde limiet.

De testen voor elektrostatische ontlading (ESD) zijn uitgevoerd conform de EN-IEC 61000-4-2 (2009). Tot 4 kV ging het prima, daarboven liet de WoTS-badge wel beïnvloeding zien. Gezien de aard van de badge echter geen probleem om het product veilig te gebruiken.

In totaal zijn er tijdens de beurs 1.400 veilige gadgets te verkrijgen. Een gadget reserveren kan via de algemene registratiemodule (registreer u voor een bezoek aan de World of Electronics). Meld u hier aan voor een bezoek en de gadget.