HALT, HASS, PoD en het evalueren van testmethodieken


artikel2Als het gaat over testmethoden of methodieken wordt er veel gewerkt met afkortingen. HALT (Highly Accelrated Life Test), HASS (Highly Accelerated Stress Screening) en PoD (Probability of Detection) zijn enkele van deze afkortingen. Het zo snel mogelijk vinden van fouten en daarbij een uitspraak kunnen doen over de waarschijnlijkheid van het falen is het doel van deze methoden. Tijdens de PLOT Conferentie staan diverse sprekers stil bij deze methodieken die in de loop der jaren zijn ontwikkeld en (succesvol) zijn toegepast.

Simon Bakker, Maser Engineering, bespreekt de basisprincipes van HALT en HASS. In de jaren 90 is er onderzoek gedaan naar een meer effectieve testtechniek om robuustheidsproblemen in nieuwe elektronische systemen sneller en beter op te sporen. Tijdens de lezing deelt Simon de ervaringen die Maser Engineering de afgelopen 15 jaar heeft opgedaan met deze meetmethoden.

Ronald Schop van Holland Innovative bespreekt de PoD methode. Deze pragmatische methode heeft als doel er voor te zorgen dat engineers hun eigen Reliability Validation Plan maken, gebaseerd op hun eigen Design FMEA. Belangrijk is dat engineers enthousiast worden van het schrijven van een testplan.

Harry Roossien van Plantronics (en voorzitter van PLOT) staat in zijn lezing ook stil bij de methodieken. Door de jaren heen zijn testprogramma’s, testmethodieken en beschikbare data enorm gegroeid. Allemaal gunstige ontwikkelingen, maar ook leidend tot grote programma’s en data overflow. Hij introduceert QFD (Quality Function Deployment) en tailored testing om uiteindelijk het met de beste methode tot het juiste resultaat te komen.

Meld u aan voor een gratis bezoek.