Han® 1A: geminiaturiseerd, modulair en multifunctioneel

Han® 1A: geminiaturiseerd, modulair en multifunctioneel Door: HARTING

De Han® 1A biedt een compact, robuust en universeel inzetbaar rechthoekig connectorsysteem voor overdracht in alle levensaders van Industrie 4.0 (data, vermogen, signalen). Gebruikers kunnen het gebruiken in combinatie met een lage voorraad om alle benodigde interfaces te produceren, bijvoorbeeld voor kleine tot middelgrote aandrijvingen.

Met de Han® 1A volgt HARTING de trend naar miniaturisering in de industriële sector. Steeds kleinere aandrijvingen vereisen ook steeds kleinere interfaces, bijv. in de machinebouw en robotica. De nieuwe connectorserie weerspiegelt de trend met bijpassende behuizingen en inserts. De noodzakelijke afscherming voor de motoraansluiting kan ook worden gerealiseerd met Han® 1A kunststof connectoren.

Vraag jouw gratis sample aan

De serie volgt het Han® modulaire principe. De klant kan isolerende lichamen, contacten, behuizingen en vergrendelingen flexibel combineren tot interfaces en beschermingsgraden bereiken naargelang van zijn behoeften. Een IP20-oplossing met slechts twee componenten kan al worden samengesteld voor gebruik in beschermde gebieden binnen de industrie (bijv. op rondhouten van machines en toevoerkanalen).

Han 1A
Han® 1A connector series

Er is slechts een geringe extra inspanning nodig om er een water- en stofdichte oplossing van te maken met afdichtingsmatten met één draad, waardoor grijper- en andere robotwerktuigen op pluggable wijze kunnen worden gevoed. Met extra behuizingselementen kan de beschermingsgraad snel worden uitgebreid tot IP65.

Brede scala van toepassingsgebieden

Han® 1A maakt zo een flexibele en efficiënte aansluiting mogelijk van gereedschappen en modules zoals verwarmings- of koelunits, ventilatoren, regelterminals, verlichtingssystemen, aandrijvingen en triltransportbanden.

In de transporttechniek wordt de Han® 1A aanbevolen voor de aansluiting van deuraandrijvingen en toegangssystemen, verlichting, koplampen, luidsprekers, schermen, displaypanelen, waarschuwings- en alarmlichten, drukknoppen, ruitenwissers en signaalgeneratoren, enz.

Door de modulariteit en de veelheid aan verschillende toepassingen is hij geschikt voor alle gebieden waarin kleine aandrijvingen, sensoren en apparaten moeten worden gevoed. De Han® 1A heeft veel kleinere afmetingen dan de eerstvolgende grotere industriële connector, de Han® 3A. Behuizingen, pakkingen, inzetstukken en kabelwartels zijn gemaakt van zeer resistent, duurzaam materiaal (bijv. polyamide). 

De afzonderlijke elementen zijn gemakkelijk te herkennen in het modulaire systeem: afzonderlijke componenten kunnen dus snel worden geassembleerd tot een gebruiksklare connector. Het assortiment omvat ook toebehoren zoals bevestigingselementen voor snelle wandmontage, trekontlasting of kleurcoderingspennen.

Er zijn contactinzetstukken beschikbaar voor stroom-, signaal- en datatransmissie. De connector kan maximaal 16 ampère en 400 volt overbrengen. Voor gebieden die bijzonder gevoelig zijn voor interferentie, is een afgeschermde versie beschikbaar die de gebruikelijke afvoerdraden duidelijk overtreft in hun EMC-effect. Voor datatransmissie biedt Han® 1A modules voor Cat. 5 of Cat. 6A.

Voor de veilige en spanningsvrije aansluiting van apparaten zijn contacten met krimp- of schroefverbindingstechniek beschikbaar. De krimptechniek wordt aanbevolen voor massaverwerking, terwijl voor snelle installatie in het veld de schroeftechniek voordelen kan bieden. Met de Han® 1A kunnen ook signaalinterfaces met een dichtheid van maximaal 12 D-Sub contacten worden gebouwd.

Naast interfaces in een IP-beschermde omgeving is de Han® 1A bij uitstek geschikt voor de voeding van apparaten en kleine actuatoren in de periferie van productie-installaties en voor de aansluiting van gereedschappen of kleine machinemodules. Zelfs met een minimale magazijnvoorraad kunnen gebruikers met slechts een paar basiselementen veel verschillende toepassingen uitrusten. Han® 1A biedt dus maximale mogelijkheden met een minimale voorraad.

Ervaar de Han® 1A
Vraag jouw gratis productmonster aan