Han® S: de eenpolige frontmontageconnector speciaal ontwikkeld voor energieopslagsystemen (ESS)

Han® S: de eenpolige frontmontageconnector speciaal ontwikkeld voor energieopslagsystemen (ESS) Door: HARTING

De markt voor energieopslag heeft zich de afgelopen paar jaar bijzonder snel ontwikkeld. Wereldwijde discussies over de ecologische voetafdruk hebben de algemene ontwikkelingen zeker een extra impuls gegeven. Duurzaam gebruik van hernieuwbare energieën kan alleen worden bereikt met energieopslagsystemen, omdat deze een tijdvertraagd, vraaggericht gebruik van de door hernieuwbare energie opgewekte energie mogelijk maken. Connectoren versnellen de montage van energieopslagsystemen op basis van batterijeenheden.

Met de Han® S biedt het HARTING Han® portfolio nu voor het eerst een connectoroplossing voor de frontmontage van energieopslagmodules. Dit is de voorkeursoplossing voor kostengeoptimaliseerde bekabeling op de markt. De nieuwe connectorserie biedt gebruikers optimale zekerheid, omdat het ontwerp voldoet aan alle technische eisen en de nieuwste UL 4128-normen voor stationaire energieopslagsystemen. Daarmee voldoen de nieuwe Han® S-connectoren aan de hoogste normen die de markt vraagt.

Ontdek meer

De nieuwe eenpolige connector kan werken met nominale stromen tot 200 A bij een spanning van 1500 V, en garandeert een veilige installatie over vingerveilige contacten met verschillende soorten afsluitingen (M8 bout of busbar) en een zichtbare controle van de vergrendelingsstatus. Bovendien is het product trillingsbestendig en verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, rood (+) en zwart (-). Hij is ook voorzien van een mechanisch coderingssysteem dat verkeerde aansluiting van de polariteit onmogelijk maakt. Dit maakt de nieuwe connector tot een optimale oplossing bij het verwerken van grote aantallen batterijmodules, omdat gebruikers kunnen vertrouwen op veiligheid bij een hoge productiesnelheid.

Met de nieuwe Han® S biedt HARTING nu een hoogwaardige frontmontage-aansluiting in energieopslagsystemen naast de beproefde blinde paringsoplossing aan de achterzijde van de racks. In beide gevallen kunnen de connectoren al geassembleerd met de kabels worden geleverd, volgens de specificaties van de klant.

Ervaar de nieuwe Han® S live
Bekijk Web-Seminar | Vraag uw gratis productmonster aan