HARTING is een sterke partner voor Industrie 4.0 en IIoT: Ons productnieuws

HARTING is een sterke partner voor Industrie 4.0 en IIoT: Ons productnieuws Door: HARTING

Tegen de achtergrond van stijgende datavolumes hebben bedrijven behoefte aan betrouwbare industriële communicatienetwerken die zijn afgestemd op hun specifieke eisen. De mogelijkheid om in real time toegang te krijgen tot alle relevante gegevens zorgt voor aanzienlijk snellere, flexibelere en efficiëntere productieprocessen. Lees hier hoe de HARTING Technology Group een beslissende bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van een geïntegreerde communicatiearchitectuur, van de sensor tot de cloud.

Kleine Ethernet-infrastructuren sleutel voor de netwerkindustrie

HARTING zet al vele jaren mijlpalen voor toekomstbestendige connectoren die aan deze stijgende eisen voldoen, vooral met betrekking tot hun stabiliteit in veeleisende omgevingen. HARTING veranderde de RJ45 in de RJ Industrial®, creëerde modulaire M12 interfaces met X-coding en PushPull vergrendeling, en zette de volgende belangrijke mijlpaal in Industrial Ethernet met de geminiaturiseerde ix Industrial® interface - die 70% kleiner is dan een RJ45, maar toch aanzienlijk robuuster. ix Industrial® is een van de belangrijkste componenten in het HARTING oplossingenportfolio voor haar All for Ethernet segment. Een compacte en krachtige Ethernet-infrastructuur is de sleutel tot de netwerkindustrie van morgen!

Industriële standaardinterface voor SPE T1 Industrial uit voorraad leverbaar

Gebruikers kunnen nu investeringen doen met een geruststellende mate van veiligheid: IEC 63171-6, gepubliceerd op 23 januari 2020, legt de basis voor toekomstige IIoT-netwerken. De internationale normalisatie-instellingen ISO/IEC en TIA hebben de IEC 63171-6-interface uitgeroepen tot de standaard voor SPE in industriële toepassingen. Op deze basis ontstaat nu een uitgebreid portfolio voor de Single Pair Ethernet-markt.

2020-T1 Industrial
Serial parts of the T1 Industrial interface will be available ex stock.

De T1 industriële interface is de eerste in zijn soort. De IP20 versie is nu uit voorraad leverbaar in veldmontage formaat (AWG 28-22) en een overmoulded formaat (AWG 28-22). 

Han® S: veilig contact van modulaire energieopslagsystemen

Han S
Han S® is de nieuwe veilige verbindingstechnologie voor modulaire batterijopslagsystemen. De compacte, flexibele behuizingen zijn geschikt voor contacten tot 200 A.

Met Han® S introduceert HARTING - voor de eerste keer - een speciale connector voor batterijopslagmodules. De wereldwijde vraag naar systemen voor de opslag van elektriciteit is booming. De nieuwe serie voldoet aan de technische eisen van de nieuwste normen voor stationaire energieopslagsystemen (waaronder UL 4128) en biedt gebruikers optimale veiligheid voor de aangesloten units. De eenpolige connectoroplossing met een 200A-hoogstroomcontact is mechanisch gecodeerd, rood en zwart gekleurd voor eenvoudige identificatie, en vergrendelt intuïtief. Op die manier maakt Han® S een snelle en betrouwbare contactering van opslagmodules mogelijk en kunnen grote volumes worden verwerkt.

Han® 1A: Geminiaturiseerde rechthoekige connector, ideaal voor netwerken

Ethernet verbindt sensoren, machines, controllers, computers en datacenters. HARTING biedt nu interfaces aan die op deze toepassingen zijn afgestemd als onderdeel van de geminiaturiseerde Han® 1A industriële connectorserie.

Han 1A
De Han® 1A serie biedt kleine, lichte en veelzijdige rechthoekige connectoren in kunststof behuizingen. De connectoren van deze serie zijn bijzonder geschikt voor het aansluiten van decentrale verbruikers; zij vergemakkelijken ook het modulaire systeemontwerp en ondersteunen de miniaturisering in de machinebouw en de automatisering.

De Han® 1A is voorzien van twee nieuwe inserts voor snelle en veilige datatransmissie. Hiermee kunnen eindapparaten worden voorzien van maximaal 100 Mbit/s Cat. 5 Fast Ethernet voor Profinet-gebaseerde communicatie; een 10 Gbit/s, Cat. 6A versie voor High-Speed Ethernet is eveneens beschikbaar. Deze laatste wordt gebruikt voor toepassingen met live camerasystemen.