Het is geen kwestie van of, maar wanneer je getroffen wordt door een ransomware aanval

Het is geen kwestie van of, maar wanneer je getroffen wordt door een ransomware aanval Door: FHI federatie van technologiebranches

De hightechindustrie wordt geconfronteerd met een toenemende druk door cyberaanvallen. De vraag van klanten om gedurende de volledige  levenscyclus van de producten ook de cyberveiligheid te garanderen neemt toe en dit dwingt de hightechindustrie tot grote investeringen.

Met ethernet 4.0 zien we dat Ethernet verder doordringt tot industriële machines en devices. Smart asset managers zien dit als een voordeel en hebben daarmee snelle toegang tot data. Ontwikkelaars en toepassers van embedded systems (hardware én software) krijgen er een uitdaging bij. Het programmeren van de bijbehorende software is meer dan functionaliteit alleen geworden en neemt in complexiteit toe door het vinden en bestrijden van de oorzaken van onveilige software. En dat terwijl de hightechindustrie tegelijkertijd wordt uitgedaagd door internetcriminelen met onjuiste bedoelingen.

Tijdens het D&E event geeft Jaap O. Mark, Cyber Security Specialist van het bedrijf BugReport, een overzicht van de huidige situatie van de internetaanvallen. Hij schetst een beeld van de aanvallers en brengt hun intenties in kaart. De hamvraag is natuurlijk wat er tegen gedaan kan worden. Ook daar gaat Jaap op in. Afsluitend wordt gekeken naar de toekomst. Welke ontwikkelingen zien we richting de toekomst? Is de situatie onhoudbaar of kunnen we de aanvallen nog onder controle krijgen door innovatief te denken?

Netwerken als van ouds
Na een tijd van thuiswerken, teamsvergaderingen en beperkte fysieke ontmoetingen is het nu weer mogelijk om elkaar op locatie te treffen. En dat gaan we doen tijdens het D&E event! Op de beursvloer ontmoeten exposanten en bezoekers elkaar. Praat bij met een bekende of doe nieuwe contacten op. Naast de exposanten die een lezing geven tijdens het seminarprogramma, is er nog een viertal bedrijven die u als bezoeker treft op de beursvloer.

Triple Dutch biedt klanten expertise en diensten op het gebied van fabricage, sourcing en supply chain management. Acal BFi helpt (high tech) bedrijven en (semi) overheden met advies, ontwerp en levering van elektronica componenten en systemen. Added Value Electronics AVE B.V. adviseert en ondersteunt u graag bij de complexere ontwerpen zoals kwaliteit voedingen, DC-DC converters en 4G/LTE-M/NbIoT en 5G draadloze modules. Dizain-Sync levert als onafhankelijke consultancy organisatie diensten voor zowel FPGA, PCB en Chip design als voor Data Management en Product Lifecycle Management.

Aanmelden voor een gratis eventbezoek kan nog steeds! Klik hier.