High Speed (Machine) Vision Systemen


High speed vision systemen worden ingezet om fouten te vinden, kwaliteit te controleren, inspecteren en te analyseren en/of het productieproces te versnellen. Tijdens het WoTS seminar ‘High Speed Vision Systemen’ op dinsdag 4 oktober staan de sprekers stil bij de voor- en nadelen van de huidige en toekomstige technologieën. Jochem Herrmann, president van de EMVA (European Machine Vision Association) en Chief Scientist bij Adimec opent het programma met de lezing ‘Vision is everywhere’.

Jochem Herrmann neemt de bezoeker mee door het boeiende landschap van (Machine) Vision. Na een stukje historie behandelt hij de belangrijkste componenten van een Machine Vision systeem, de huidige state of the art, en het belang van standaardisatie voor de industrie. Maar de ontwikkelingen gaan in hoog tempo verder. In de presentatie wordt daarom ingegaan op diverse trends die de MV systemen in de toekomst sneller, nauwkeuriger, goedkoper en eenvoudiger toepasbaar zullen maken.

Volgens Erik Seijner van Isotron Systems is machine vision in de loop van de jaren uitgegroeid tot een belangrijke en onmisbare geautomatiseerde beeldverwerkingtechnologie in de maakindustrie. Hij bespreekt verschillende technologieën en laat zien op welke manier u meer inzicht kan krijgen in uw proces, productierisico’s kan minimaliseren, productiviteit kan verhogen, onverhoopte stilstandtijden terug kan dringen en zelfs imagoschade kan voorkomen.

Chris Jorna van Sick geeft de lezing ‘High Speed Inline Inspection met 3D Vision’. Inspectie en controle worden steeds belangrijker in veel processen in industrie, logistiek, vervoer en vele andere toepassingen. Dat kan zijn om efficiency te maximaliseren, veiligheid te waarborgen of bijvoorbeeld vervoerskosten te kunnen bepalen en doorrekenen. In al deze toepassingen kan high speed inline detectie met 3D Vision een oplossing zijn. Hij bespreekt de belangrijkste 3D vision technieken.

Ohad Zangi van Image Systems vertelt hoe met behulp van High Speed Cameras (tot 1.000.000 frames per second) analyses gemaakt kunnen worden. Deze techniek is vooral bedoeld om fouten / incidenten op te sporen.

De laatste spreker wordt nog bekend gemaakt. Vervolgens wordt de dag afgesloten met demonstraties. Op de beursvloer zijn ook diverse live demonstraties te zien.

Meld u aan voor de World of Automation of World of Electronics en geef aan dat u dit congres wilt bijwonen.