Hioki PW8001 high precision 1.500V DC CAT II power analyzer

Hioki PW8001 high precision 1.500V DC CAT II power analyzer Door: Batenburg Applied Technologies

Gelijkstroomsystemen spelen een belangrijke rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Door de groeiende vraag naar duurzame energiebronnen, opslagsystemen en decentraal energieverbruik speelt efficiëntie steeds vaker een prominente rol in de ontwerp-, installatie- en gebruiksfase van DC-systemen.

Om te voldoen aan deze kwaliteitseisen heeft Hioki de PW8001 power analyzer ontwikkeld. Deze driefasige power analyzer is uitermate geschikt voor het analyseren van PV-omvormers en DC-aangedreven elektromotoren in de productiefase of bij de ingebruikname.

In de PW8001 power analyzer kunnen maximaal 8 inputmodules gemonteerd worden. Type U7001 is een 16-bit module met ±0,07% basisnauwkeurigheid, type U7005 een 18-bit module met ±0,03% basisnauwkeurigheid en een hogere bandbreedte van 0,1Hz tot 5MHz. Bescherming tegen externe ruissignalen wordt voorkomen door de hoogwaardige common-mode rejection ratio van Hioki.

De hoge bandbreedte en bescherming tegen externe ruissignalen is onmisbaar voor het analyseren van de nieuwe generatie PV-omvormers die zijn uitgerust met zeer snel schakelende SiC of GaN semiconductors.

Nieuwe stroomsensoren met faseverschuivingscorrectie

Gelijktijdig met de introductie van de PW8001 heeft Hioki vier stroomsensoren geïntroduceerd. Deze sensoren worden automatisch herkend door de PW8001 en ondersteunen faseverschuivingscorrectie voor een betere nauwkeurigheid bij hogere frequenties.

Neem voor meer informatie over de PW8001 power analyzer contact op met Batenburg Applied Technologies. Mail naar info.appliedtechnologies@batenburg.nl, of bel +31 (0)10 292 87 87.