Hoe staat het met de WoTS gadget?

Hoe staat het met de WoTS gadget? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het is inmiddels een vaste traditie op WoTS: de beursgadget. Sinds 2014 (start van de WoTS) geven een groep deelnemers van de World of Electronics elke editie een unieke, technisch hoogstaande gadget weg aan bezoekers. Veel gadgets zijn inmiddels echte collectors items en ook voor de editie van 2022 zijn de verwachtingen hooggespannen. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op.

De onthulling van de nieuwste beursgadget is altijd weer een spannend moment. Verschillende bedrijven presenteren hun gadgetidee tijdens een ‘pitch’ waarbij de exposanten op hun favoriet kunnen stemmen. In 2020 kwam de ‘parrot’ van het Leuvense bedrijf Dekimo als beste uit de bus: een interactieve papegaai met een inbouwde spraakrecorder die korte berichten opneemt en vervormt afspeelt. Helaas gooide corona roet in het eten waardoor de papegaai op de plank moest plaatsnemen, maar nu is het wachten eindelijk voorbij. De WoTS-parrot is terug van weggeweest en kunt u met uw eigen ogen bewonderen tijdens WoTS 2022.

Samenwerking

Net als bij vorige edities is de gadget een samenwerkingsverband tussen meerdere bedrijven die aan WoTS deelnemen. Voor de ‘parrot’ sloegen meer dan twintig exposanten de handen ineen. Parrot-bedenker Dekimo ontwikkelde de functionele lay-out. Saar Drimer van Eurocircuits ontwierp de artistieke voorkant van de printplaat. Daarnaast produceerde Eurocircuits de prototypes en de series PCB. Het bestukken van de PCB’s was de verantwoordelijkheid van A1 Electronics. Naast deze exposanten waren nog meer bedrijven betrokken bij het parrotproject door componentensponsoring, het uitvoeren van diverse testen of als financiële sponsor. Dit toont wederom aan dat het met de samenwerking tussen de Industriële Elektronica-leden wel goed zit.

Klaar voor productie

Inmiddels is de ‘parrot’ klaar voor productie. De WoTS-organisatie laat in totaal 1.500 exemplaren van de interactieve papegaai maken. Als u er een wilt hebben, raden wij u aan om dit bij uw aanmelding aan te geven, want de belangstelling voor de gadget is groot.
Schrijf u vandaag nog kosteloos in voor WoTS zodat u straks de trotse bezitter bent van de enige echte WoTS-parrot!