Hoe wapent u zich tegen human error en cyber crime?


Fysieke beveiliging (voorkomen van ongewenste bezoekers) en IT-security (voorkomen van cybercriminaliteit) lopen steeds vaker in elkaar over. Technische hulpmiddelen kunnen hier prima helpen, maar de mens blijft de zwakste schakel. Waar zitten die zwakke plekken en wat kunt u daar tegen doen? Ronald van den Bosch (ING Maintenance Facilities Data Centers) verzorgt de lezing ‘Hoe wapent u zich tegen human error?’.

Volgens de spreker is human error een bedreiging voor de continuïteit van een datacenter. Datacenter installaties zijn in het algemeen redundant en werken automatisch. Deze robuustheid wordt vaak aangetast tijdens (onderhouds-)werkzaamheden. Hebben medewerkers die in kritieke ruimten werkzaam zijn voldoende kennis om human error te voorkomen, zijn zij voldoende risicobewust? In zijn presentatie bespreekt hij over een integrale aanpak om de continuïteit te borgen.

Ook Willem Loman van Hoffmann Bedrijfsrecherche gaat dieper in op dit onderwerp. Hij bespreekt welke voorzorgsmaatregelen er te nemen zijn om zo goed en effectief mogelijk een digitaal forensisch onderzoek te kunnen uitvoeren op het moment dat er zich een incident voordoet.

Bekijk het totale programma en meld u aan voor een bezoek.