De uitdagingen van LED applicaties vragen om deskundigheid


Door de transitie naar LED’s is niet alleen het commerciële speelveld veranderd. Er worden ook andere eisen gesteld aan de capaciteiten en de apparatuur binnen een ontwikkelafdeling. De ontwikkelsnelheid en de complexiteit van de applicaties nemen toe. Hoe houdt u als fabrikant de kosten beheersbaar en de regie over het ontwikkelingsproces? Meerdere sprekers gaan in op de uitdagingen rond de ontwikkeling van LED applicaties en deze specifieke vraag wordt aangehaald in de presentatie van Odacon.

Een voorbeeld van bijzondere toepassingen ligt in verlichting van stadions. Giacomo Mazzullo van Mean Well Europe zal namens Telerex ingaan op flickering, als er ‘slow motion’ beelden gemaakt moeten worden. In zijn presentatie kijkt hij in detail naar de aanleidingen en hoe flickering voorkomen kan worden door keuzes voor de juiste driver en hoge kwaliteit LED’s.

De presentatie van Ad Musters van Thal Technologies gaat in op het thermal management voor LED’s. De diversiteit aan LED oplossingen is toegenomen. Naast high power LED’s zijn bijvoorbeeld mid power LED’s en COB LED’s populairder geworden. Ieder LED type vraagt weer om zijn eigen thermal management invulling. Deze presentatie zal meer inzicht geven, laat de valkuilen zien en biedt oplossingsrichtingen aan.

Simon Aldred van LEDiL gaat in op het perfectioneren van de lichtstraal. Als LED’s tegenwoordig gezien worden als de oplossing voor alle verlichtingsvraagstukken, dan zijn er nog wat uitdagingen die opgepakt kunnen worden. De spreker gaat daar op in en hij geeft een toelichting op de overwegingen, om een ontwerp in te stellen voor een perfect licht.

Hier kunt u het programma van het LED event in Nederland bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.