Van idee tot succesvol slim en connected product


Goede ideeën voor slimme connected producten zijn er in Nederland te over. Als je naar een Iphone kijkt, lijkt alles haalbaar en mogelijk. De werkelijkheid is gecompliceerder. Tijdens Electronics & Applications zijn er veel toonaangevende producten te vinden waar de exposanten bij betrokken zijn geweest (ontwerp, elektronica of software). In het seminar ‘Electronics & Productonwikkeling’, geven zes sprekers hun kijk op het succesvol ontwikkelen van slimme producten. Waar loop je tegen aan? Hoe kom je aan financiering en welke lessen zijn te leren van succesvolle cases?

Bas Berkhout van GBO Innovation Makers gaat tijdens zijn lezing in op het ontwerpen van Wearables. Volgens hem is electronics gelijk aan productontwikkeling en daarmee een integraal onderdeel van het complete product. Bij de wearables van vandaag de dag levert dat steeds grotere uitdagingen op, alles wordt steeds kleiner, sneller, sterker. Al die micro elektronica moet nog wel van een batterij voorzien worden,waar laten we die dan, wat doen we met de warmte, hoe kunnen we die mini knopjes (hard en soft) überhaupt nog bedienen, moet het nog open kunnen, kan die Bill of Material niet kleiner,  en oh ja de klant wil wel dat het eruit ziet als de nieuwste generatie Iphone…maar dan voor 10 Euro. Kortom ontwerpdilemma’s die aan de hand van een case toegelicht worden.

Athom en Global Electronics bespreken de Homey case. Homey verbindt met al je apparaten en maakt ze benaderbaar op één centrale plek. Je kunt ze bedienen met je stem, je smartphone of ze automatisch aansturen volgens jouw eigen regels. Homey is tegenwoordig te koop in de Mediamarkt maar is via Kickstarter aan kapitaal gekomen. Hoe kom je van Kickstarter tot een product die bij de MediaMarkt te koop is. Global Electronics is vanaf het begin bij het proces betrokken en draagt zorg voor de complete (elektronica) assemblage.
Global Electronics laat zien op welke manier zij een bijdrage hebben gedaan aan het industrialiseren van het product.

Het seminar ‘Electronics & Productontwikkeling’ vindt plaats op 31 mei. Het seminar is gratis te bezoeken en via de algemene registratielink van Electronics & Applications is registreren mogelijk.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.