IIoT naar het veld brengen met de T1 Industrial

IIoT naar het veld brengen met de T1 Industrial Door: HARTING

Naadloze Ethernet-communicatie via datanetwerken van de cloud tot op het niveau van sensoren/actuatoren beschrijft niets minder dan de implementatie van Industrie 4.0. De T1 Industrial Style-interface volgens IEC 63171-6 is per direct ook beschikbaar in een robuuste M12-behuizing.

End-to-end Ethernet van de cloud naar de sensor is tot nu toe economisch niet haalbaar geweest door het ontbreken van een geschikte infrastructuur. Single Pair Ethernet heeft die kloof nu gedicht. Door de aanzienlijke vermindering van het aantal kabels en connectoren wordt ruimte bespaard, worden middelen gespaard en worden toepassingen in het veld mogelijk die voorheen alleen mogelijk waren met traditionele signaalbedrading. SPE biedt plaats aan aanzienlijk meer sensoren, waardoor meer gegevens uit het veld kunnen worden opgevangen. Als gevolg daarvan kunnen exploitanten een veel gedetailleerder beeld van hun processen krijgen en zijn zij veel beter in staat om verbeteringen aan te brengen.

Met directe ingang biedt HARTING ook haar T1 Industrial Style interface aan, volgens de internationale standaard IEC 63171-6, eveneens in een robuuste M12 volledig metalen behuizing. Met IP 65/67 bescherming en betrouwbare 360° afscherming, kan SPE nu worden ingezet in uitdagende omgevingen.