Er is een groeiende behoefte aan een goede inpandige dekking. Dat heeft vanzelfsprekend te maken met de continue toename van mobiele apparatuur (voice en data). Om overal en altijd te kunnen communiceren is het ook wenselijk om dat via één infrastructuur te doen. Diverse wireless oplossingen zijn beschikbaar, waar sprekers van het Telecom Infra event op ingaan. Voor installateurs, de gebruikers in gebouwen en adviseurs bieden de presentaties concrete handvaten, om tot een een goede inpandige dekking te komen.

De presentatie van SPIE gaat met name in op Distributed Antenna Systems (DAS) oplossingen. Met een dergelijk netwerk wordt één generieke infrastructuur geboden om HF signalen te distribueren. Op het gebied van de DAS-infrastructuur kunnen nog grote stappen gemaakt worden. Ad de Korte neemt u mee in de verschillende oplossingen van DAS systemen. Hierbij worden de traditionele analoge installaties en de digitale varianten getoond; hij gaat van de passieve infrastructuur naar managed oplossingen.

Koen Mioulet van ULWIMO toont in zijn presentatie nieuwe wegen, om naar kosten effectieve oplossingen te komen. Het is cruciaal dat de mobiele apparatuur werkt, zeker als het gebruikt wordt voor kritische bedrijfscommunicatie. Indoor Wireless oplossingen zorgen daarvoor. Maar die oplossingen zijn soms toch nog ingewikkeld en kosten nog wel eens wat. Hoe ziet de waaier aan oplossingen eruit; hoe stem je deze goed af met de mobiele operators en wat kan je doen om de kosten te beheersen?

Hier kunt u het volledige programma van het Telecom Infra event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.