Internet of Things, the business case


IOT is een belangrijk thema van de beurs Electronics & Applications. SigFox, LoRa, NB-IOT of toch 4g, exposanten vertellen bezoekers alles over de nieuwste componenten, software tools en op welke manier de signalen getest worden. Ook zijn er veel exposanten die het hele ontwikkelproces uit handen kunnen nemen. De juiste technische keuzes zijn voorwaarden voor succes maar zullen niet het succes bepalen. Op welke manier is het succes te beïnvloeden?

De beurs opent op dinsdag 30 mei direct met het seminar ‘Internet of Things, the business case’. Via sensoren is er aan heel veel informatie te komen en via connectiviteit is alles uit te lezen en te managen. Maar hoe benut je het potentieel, hoe vlieg je het ontwikkelproces aan en wat kun je leren van succesvolle cases? In een ochtend gaan zes sprekers in op de kansen en valkuilen. Uiteraard worden ook de verschillende netwerken met voor- en nadelen besproken.

The Things Industries bouwde samen met Tweetonig een parkeeroplossing voor de Haven van Amsterdam. Het probleem is dat vrachtwagens onnodig over het haventerrein rijden op zoek naar een parkeerplaats. Met behulp van een app die aangeeft welke parkeerplaatsen vrij zijn op basis van de zogenaamde slimme klinker is dit probleem opgelost. Wienke Giezeman vertelt je alles over de uitdagingen die ze tegen kwamen en hoe ze dit tot een succesvolle implementatie hebben gebracht.

Het seminar ‘Internet of Things, the business case’ vindt plaats op dinsdag 30 mei. Het seminar is gratis te bezoeken en via de algemene registratielink van Electronics & Applications is registreren mogelijk.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.