Wat is de TCO van uw elektronica ontwerp?


Veel engineers krijgen een opdracht of vraag en starten met denken vanuit functionaliteit. Is het mogelijk om het voor elkaar te krijgen? Vaak wordt er in dit stadium minder rekening gehouden met de produceerbaarheid, leverbaarheid en/of betrouwbaarheid van de componenten en de mogelijkheid om de elektronica te testen. In het seminar ‘Elektronica productie proces, design bepaalt TCO’ geven sprekers tips en tools om vanaf het begin de juiste keuzes te maken.

Jan Betten van Variass gaat in op de uitdaging om een product zodanig betrouwbaar te ontwerpen en fabriceren dat het tegen de laagste totale kosten voldoet aan de eisen en wensen van de eindgebruiker. Volgens hem is het niet goed betrouwbaarheid achteraf aan een product toe te voegen; reeds in een vroeg (design) stadium dient er nagedacht te worden over keuzes die invloed hebben op het correct functioneren van het product tijdens gebruik. De spreker gaat in op de verschillende manieren om de betrouwbaarheid van een product (PCBA) te voorspellen en/of te testen om dit mogelijk te maken.

Bekijk het totale programma en zie wat u kan leren van concrete business cases tot het ontwerpen van pcb, pcba, testen om uw producten zo betrouwbaar mogelijk te krijgen tegen de laagste prijs.

Meld u aan voor een bezoek.