IT outsourcen naar datacenter/cloud?


Steeds vaker nemen bedrijven de beslissing om het beheer van de IT omgeving niet meer geheel in eigen beheer te doen. Zij kiezen ervoor de IT te outsourcen naar een datacenter of te plaatsen in de cloud. Maar hoe ziet dat traject er dan uit? Welke soorten cloud zijn er? En waar moet je op letten als je een datacenter kiest? Dit zijn vragen waar de bezoeker tijdens het IT Room Infra event antwoord op krijgt. Stijn Grove directeur van de Dutch Datacenter Association opent de track met de lezing ‘Keuzes bij het outsourcen naar een datacenter’.

Aan de hand van feiten, cijfers, trends en voorbeelden laat Stijn Grove zien waar je op moet letten bij het kiezen van een datacenter. Welke overwegingen/keuzes moet je maken en wat zijn de afwegingen? Wat zijn de verschillen tussen regionale of internationale datacenters? Aandachtspunten zijn: 24/7 open, kostenaspect, Tier-level, contractvoorwaarden etc. Deze presentatie geeft concrete handvatten om een weloverwogen keuze te maken. Een presentatie om een goed beeld te vormen van het hoe en waarom, de juiste timing en de uitdagingen.

Private cloud, hybrid cloud of public cloud? Iaas, PaaS of Saas? Als het gaat om outsourcen worden er veel nieuwe termen gebruikt. Alex Heemskerk van Compose Network Connections geeft de bezoeker een beeld van het cloud landschap en laat zien welk soort oplossing past bij welke gebruiker.

Bekijk het totale programma en meld u aan voor een bezoek.