Kijk de replay van het Meanwell webinar over Bidirectionele power supplies

Kijk de replay van het Meanwell webinar over Bidirectionele power supplies Door: Telerex

Heb je ons webinar gemist over de nieuwe bidirectionele power supplies van Meanwell? Vraag dan bij ons de replay aan.

 

In deze presentatie, vertelt  Dylan Liu van Meanwell over het nieuwe bi-directional power conversion platform  voor battery cell testing equipment samen met andere mogelijke industriële en commerciële applicaties. Daarnaast zullen ook onderstaande punten besproken worden:

  • Specificaties en parameters die verschillen ten op zichte van generieke AC-DC convertors
  • Digital communication interface voor de integratie van systeemconfiguratie in applicaties

De recente stijging van de vraag naar hybride elektrische voertuigen (HEV's), batterij-elektrische voertuigen (BEV's) en energieopslag ter ondersteuning van power systems heeft de vraag naar lithium-ionbatterijen laten stijgen. Dit heeft bovendien gevolgen voor de behoefte aan testapparatuur die laad- en ontlaadcycli uitvoert. Om de energie optimaal te gebruiken, zou een bi-directional power converter in het systeem aanwezig moeten zijn. 

Een bidirectionele voeding die gebruikt wordt bij een dual voltage( 12 V batterij & 48V batterij) architectuur in een HEV of BEV  verbindt de 12 en 48V systemen. Hierdoor is het mogelijk dat elke batterij wordt opgeladen door de andere batterij en extra stroom kunnen leveren bij overbelasting door bijvoorbeeld starten.

 

Voor meer informatie: Replayaanvraag Meanwell Bidirectional Power Supply