Kijk terug op een feestelijk 25-jarig bestaan van PLOT

Kijk terug op een feestelijk 25-jarig bestaan van PLOT Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De jubileumconferentie van het Platform Omgevingstechnologie (PLOT) was een groot succes. Een kleine honderd leden, sprekers en andere belangstellenden waren op 13 oktober aanwezig in   Railcenter in Amersfoort om het 25-jarig bestaan van PLOT te vieren. Projectmanager Melvin Brink kijkt met een goed gevoel op de conferentie terug: “Het was een feestelijke dag. Je zit met een relatief klein groepje gelijkstemden bij elkaar om op de historie van het vakgebied en PLOT te reflecteren. Door het kleinschalige karakter van het event was het bijna knus te noemen. De locatie was ook uniek. Normaal zit je in een zakelijk congrescentrum, maar in Railcenter verblijf je in het technisch hart van de railsector. ”

De dag stond in het teken van de historie van de vereniging en actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Jos Gabriels, manager opleidingen Railcenter, beet het spits af met een presentatie over Railcenter, gevolgd door zes lezingen van experts op het gebied van omgevingstechnologie. Nieuw dit jaar waren de elevator pitches waarbij exposanten zich kort én krachtig presenteerden aan hun toehoorders.  

Petje op, petje af

Na het technisch inhoudelijke programma, zochten we de interactie met het publiek. Middels het interactieve spel ‘petje op, petje af’ brachten bezoekers hun stem uit op stellingen over de toekomst van de omgevingstechnologie. De stellingen werden onder de loep genomen door een driekoppig panel van (oud)bestuursleden en PLOT-coryfeeën. Het leverde interessante discussies op waar tijdens de borrel nog uitgebreid over werd nagepraat.  

Rondleiding Railcenter

Een van de hoogtepunten van de dag was de rondleiding in en rondom Railcenter. “Bezoekers kregen een unieke inkijk in de techniek rond de railsector” vertelt Brink: “Je kon als bezoeker met eigen ogen zien hoe het testen en meten van rails en wissels in de praktijk werkt. Aan de achterkant van het gebouw waren veiligheidssystemen nagebootst waar ook testen worden uitgevoerd en in het gebouw konden we de werking van relaises van dichtbij zien”.

Champagne en stamppot

Het klinken van de glazen was hét moment om 25-jaar PLOT te vieren. Met een verfrissend glas champagne werd deze feestelijke dag in stijl afgesloten. Tot slot werd onder het genot van een oer-Hollands stamppotbuffet nagepraat. Wij bedanken alle bezoekers, exposanten en Railcenter voor het geslaagde event! 

Heeft u de conferentie gemist? De PLOT-werkgroep organiseert met grote regelmaat bijeenkomsten. Deelname is gratis voor leden van PLOT. 

Klik hier voor meer informatie over PLOT