Kleurtemperatuur, kleurpunt en kleurweergave (Ra en TM-30)! Hoe zit dat nu?


Wat is de samenhang tussen kleurtemperatuur en kleurpunt? Wat is het verschil en weet je of dit invloed heeft op de kleurweergave of niet? En weet je of een hogere waarde voor Ra of TM-30-Rf belangrijk is? En wat was er ook al weer met spectrale informatie versus kleurpunt. Peter Karp van Konica Minolta zal de bezoekers uitleggen hoe het nu echt zit. Navid Delassaee van Citizen electronics geeft in zijn lezing aan hoe de TM30 methode toegepast wordt bij LEDs met een hoge kleurverzadiging voor optimale attentiewaarde.

LEDs met een hoge CRI waarde geven de kleuren realistisch weer, maar hoog chromatische LED’s accentueren de kleuren waardoor ze veel sprankelender en levendiger lijken. Dat verhoogt de attentiewaarde van een product voor retail- en commerciële verlichtingstoepassingen. Wat is de juiste LED voor verschillende situaties? Citizen bespreekt de LED keuzes aan de hand van de nieuwe TM30 meetmethode.

Op de stand van Elincom zal Citizen de nieuwe LEDs demonstreren. Konica Minolta laat de op de stand apparatuur zien om de waardes te meten. Bekijk hier welke exposanten aanwezig zijn in Belgie en hier welke in Nederland.

Meld u nu aan voor een bezoek