Koeling van datacenters: zorgt vloeistof koeling voor een revolutie?


Het koelen van de IT verbruikt het meeste energie binnen het datacenter. Hier is logischer wijs ook de grootste besparing te behalen. Maar de technologische ontwikkelingen lijken te stagneren of gaat vloeistof gekoelde IT apparatuur voor een nieuwe revolutie zorgen? Tijdens IT Room Infra presenteert Asperitas over vloeistof gekoelde IT Apparatuur tijdens de lezing ‘Wordt Immersed Computing de volgende generatie huisvesting voor ICT apparatuur?’.

Vloeistof gekoelde IT apparatuur is schoon, geruisloos, energie-efficiënt en de afgegeven warmte van ICT apparatuur is eenvoudig herbruikbaar. Welke voor- en nadelen zijn verbonden aan Immersed Computing? Wat zijn de gevolgen voor de datacenter infrastructuur, de IT apparatuur en de invloed op het energieverbruik van de IT? De spreker laat de bezoekers aan de hand van een case zien wat de voordelen en uitdagingen zijn bij de implementatie van Immersed Computing.

Dichterbij de huidige werkelijkheid staat de lezing van Peter de Jong (APAC Airconditioning). Hij constateert dat een datacenter vaak niet zo functioneert als is voorgeschreven, ge-engineerd en opgeleverd. Hij bespreekt waar dit aan kan liggen. Aan bod komen het herkennen van luchtlekverliezen en de invloed ervan op de totale installatie; hoe goed kan onderhoud en periodieke afstemming bijdragen aan een energetisch optimaal koelsysteem?

Bekijk het totale programma en meld u aan voor een bezoek.