De kracht van fysieke interactie bepaalt het succes van nieuwe designs


Het user interface van consumenten en industriële producten is de afgelopen decennia sterk veranderd. Welke technieken bestaan er, welke technieken zijn in ontwikkeling en welke partijen zijn nodig voor het creëren van de optimale interface voor uw specifieke toepassing? Wat is de invloed op de kostprijs, betrouwbaarheid en wat is de standaard in de markt? Het User Interface Design event is de gelegenheid om u goed en volledig te laten informeren. De plenaire spreker van TU/e, Joep Frens, gaat in op de interactie voorbij het scherm.

Joep Frens bespreekt mogelijkheden in een User Interface Design vanuit het perspectief van zijn onderwijs en onderzoek binnen de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij gaat in op designs voor rijke, fysieke interactie in het veranderende landschap van het ontwerpen.

Volop geïllustreerd door voorbeelden uit zijn eigen werk en dat van zijn studenten laat hij zien hoe het ontwerpen voor interactie verandert nu de producten die zij ontwerpen verbonden worden met het internet (the Internet of Things — IoT) en schetst hij alternatieve interactie stijlen die voorbij het scherm gaan.

Tot slot presenteert hij zijn laatste ontwikkelingen met betrekking tot de aanpak en de gereedschappen voor het ontwerpen voor interactie voor connected products en IoT.

Hier kunt u het volledige programma van het User Interface Design event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.