Leer van (andermans) engineeringsfouten


Traction module (3W17-350) water cooled 03 (hires)Elke engineer vertelt graag over de mooie dingen die hij ontwikkelt. Over gemaakte fouten wordt minder vaak gesproken, terwijl dit eigenlijk veel interessanter is. Top engineers van Nedap en Stukton Rail stellen zich kwetsbaar op en vertellen uit ervaring wat de valkuilen zijn bij de ontwikkeling van vermogenselektronica. Tonnie Telgenhof (Nedap) laat zien dat kleine problemen in het ontwerp vaak tot grote problemen leiden. Hij staat onder andere stil bij specificatie, EMC, veiligheid, thermische huishouding en productie testmiddelen. Ook Wim Platschorre (Strukton Rail) deelt zijn ervaringen.

Wim Platschorre (Stukton Rail) ontwikkelt aandrijvingen voor treinen, trams en metro’s. Vermogenselektronica is bij de huidige ontwerpen niet meer weg te denken. Helaas hebben de daar toegepaste halfgeleiders niet het eeuwige leven, maar zijn onderhevig aan veroudering. Wim Platschorre bespreekt diverse verouderingsfactoren en hij geeft bezoekers handreikingen om hier in het ontwerpproces van aandrijvingen rekening mee te houden. Ook enkele typerende ontwerpfouten met soms desastreuze gevolgen worden besproken. Met voorbeelden belooft ook dit een zeer aansprekende lezing te worden.

Het Vermogenselektronica Event vindt op 14 juni voor de zevende keer plaats. Het is de dag waarop de Nederlandse power engineers bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, nieuwe kennis op te doen en bij te praten. Het uitgebreide lezingenprogramma helpt hier zeker aan mee.

Bekijk hier het programma en meld u aan voor een bezoek.