LoRa IoT gadget live op de beurs geproduceerd


Vrijdag 14 oktober waren zo’n 30 bedrijven aanwezig bij FHI in Leusden voor het gadget en live productielijn. Het gadget, dit jaar ontwikkeld door Gepro Electronics, kon op veel steun rekenen van de aanwezigen en ook over de live productie waren de aanwezigen het snel eens. 2.000 bezoekers zien hoe het gadget geproduceerd wordt, verzamelen het gadget in vijf stappen en hebben direct verbinding met het LoRa netwerk. KISS LoRa is de voorlopige werktitel van dit ambitieuze gadgetproject.

KISS LoRa is een draadloos sensor/actuatorplatform met IoT-functionaliteit. Dit platform, met de naam KISS LoRa, is ontwikkeld door Gepro Electronics, en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als werkplekmonitor. Via een bijbehorend online dashboard/webapplicatie is de conditie (temperatuur, vocht, licht en dergelijke) van de werkplek te bekijken en ook te vergelijken met de werkplekken van andere gadget-bezitters. Het gadget is gebaseerd op een Arduino en is daardoor bijvoorbeeld door handige engineers ook te koppelen aan thermostaten met open API. The Things Network ondersteunt het project door het leveren van de cloudservice, de webapp en de LoRa dekking in de Jaarbeurs.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om met financiën, diensten of componenten deze gadget te sponsoren, kunnen contact opnemen voor de BOM of de mogelijkheden met Harm Wijsman.

De deelnemers van de productielijn waren het snel eens over de machines in de live productie. Er is alleen nog ruimte voor een (extra) AOI. Maar er zijn ook nog mogelijkheden om een machine stand alone te plaatsen op het productieplein. Met een machine op dit plein krijg je een stand langs de productielijn, worden alle faciliteiten voor de machine (krachtstroom, perslucht etc.) geregeld en profiteer je van de promotie en communicatie zowel voor de beurs als tijdens een beurs. Het is een goede manier om een machine goed onder de aandacht te brengen.

Neem voor meer informatie contact op met Harm Wijsman.