MeccAL - Liquid Cooling & Cold Plates

MeccAL - Liquid Cooling & Cold Plates Door: Telerex
MeccAL is een van Telerex' belangrijkste producenten van heat sinks en cold plates. Dit Italiaanse bedrijf staat bekend om haar goed doordachte ontwerpen en producten en innovatieve productiemethoden. Dit resulteert in een nieuw assortiment vloeistofkoelers en cold plates.
MeccAL Coldplate

Vloeistofkoeling is de meest effectieve manier om de warmte die door elektronische componenten wordt gegenereerd af te voeren, waarbij koelingprestaties kunnen worden bereikt die met luchtkoeling niet mogelijk zijn. Tegelijkertijd blijven de totale afmetingen beperkt. Zoals voor een luchtgekoelde heat sink wordt de thermische prestatie van een LCP gemeten met behulp van thermische weerstand RTH [K / W], die beschrijft hoeveel warmer het oppervlak wordt (TMAX) ten opzichte van de koelvloeistoftemperatuur (TIN), die er doorheen stroomt, voor een gegeven thermische belasting, afgezet tegen het vermogen dat wordt afgevoerd door de te koelen elektronische elementen(Pd).

Voorbeeld - De Embedded Tube

Met behulp van koper, roestvrij staal en aluminium buizen, geperst in basisplaten gemaakt van Mecc.Al's eigen in-house geproduceerde aluminium legeringen, kunnen we een onbeperkt aantal custom oplossingen aanbieden voor elke individuele projectbehoefte. Het assortiment biedt ook een reeks plates met vastgestelde afmetingen die bruikbaar zijn voor eenvoudiger applicaties, reeds zo vormgegeven dat ze bijna alle commercieel beschikbare actieve componenten kunnen bevatten.

Mecc.Al kan de ingebedde buis LCP's ontwerpen, volledig afgestemd op de individuele behoeften van elk specifiek ontwerp, ongeacht de toepassing waarvoor de plaat is ontworpen.

Aluminiumlegeringen die in MeccAl's fabrieken zijn geproduceerd met verschillende thermische en mechanische eigenschappen, kunnen gecombineerd worden met geëxtrudeerde of elektro-gelaste koper-, roestvaststaal- en aluminiumbuisrollen van alle diameters en diktes, en zijn voorzien van connectoren van alle soorten, zowel buiten als binnen de omtrek van de plaat . MeccAL vormt de buisbochten met een specifieke vorm die zowel de buishechting als de grootte van het contactgebied tussen de warmtebronnen en de buis zelf maximaliseert. De buizen worden mechanisch gemonteerd op de basisplaat met behulp van specifieke gereedschappen voor elke lay-out en hogedruk hydraulische persen. De MeccAl exclusieve sectievorm, die in de basisplaten zonder lijm of harsen wordt gedrukt, maximaliseert de hechting en minimaliseert elke thermische impedantie tussen de buisspoel en de plaat, zowel op de rechte als gebogen delen van het ontwerp.

Verschillende lay-outs in de constructie van de basisplaat en de buisspoel laten ons toe om de beste dissipatieprestaties in gebieden van de plaat te lokaliseren waar de meest kritische interfaces worden gepositioneerd, wat leidt tot geoptimaliseerde thermische geleidbaarheid, minimaliseerde mechanische en elektrochemische weerstand en verminderde totale kosten: voor elke ontwerpbehoefte is er een aangepaste oplossing, altijd effectief en efficiënt.

Download MeccAL Liquid Cooling Catalogus

 
Voor meer informatie: info@telerex-europe.com