Mini-ethernet-interface voor infotainment-systemen

Mini-ethernet-interface voor infotainment-systemen Door: HARTING

Door de bekroonde ix Industrial®-datainterface te combineren met de EtherRail®-kabel van HARTING, kan de HARTING Technology Group kabelmodules aanbieden met Cat. 6A-prestaties tot en met 10 Gbit/sec, die zijn toegelaten voor de vereisten van de spoorwegsector. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor infotainment- en reizigersinformatiesystemen in treinen en bussen: de connector is aanzienlijk kleiner en lichter dan de vergelijkbare ronde connectoren die doorgaans in spoorwegtoepassingen worden gebruikt. De klikvergrendeling biedt u een uitstekende mechanische stabiliteit en snelle aansluiting zonder gereedschap op switches, monitors, boordsystemen en andere apparaten.

De ix Industrial® is tevens perfect geschikt voor industriële toepassingen als een compact en robuust alternatief voor de RJ45-connector. Ons productassortiment – bestaande uit contactdozen, industriële kabelmodules, in het veld geassembleerde connectoren en Gigabit-switches – zal in de toekomst zelfs nog verder worden uitgebreid. Er zijn ook connectoren die in het veld kunnen worden geassembleerd, en kabelmodules met haakse kabelingangen. U kunt kiezen tussen kabelingangen die zich "bovenaan" of "onderaan" bevinden. Dit is een uitstekende oplossing; met name voor toepassingen waarbij de ruimte beperkt is.

Dankzij het robuuste vergrendelmechanisme met twee klikhaken (of in de toekomst de PushPull-vergrendelcontouren) is de ix Industrial® perfect voor data- en signaaltransmissies binnen industriële en spoorwegtoepassingen

Dankzij de push-pull-vergrendeling zijn deze nog gemakkelijker in gebruik

HARTING werkt momenteel aan het combineren van de ix Industrial®-interface met het PushPull-vergrendelmechanisme. Vanwege zijn gebruiksgemak en de uitstekende bescherming is de PushPull populair bij gebruikers. Hier blijft HARTING de trend naar miniaturisering bevorderen en de bekende maat uitbreiden met een miniversie voor ix Industrial-type A (ethernet) en type B (signalen). Dit vermindert de benodigde ruimte aan apparaatzijde aanzienlijk, zelfs voor toepassingen waarbij de vereiste beschermingsgraad IP65/67 is.