Netwerken voor ultra fast broadband


De vraag naar data blijft de komende jaren groeien. Om in de data behoefte van de consument te blijven voorzien, moet er geïnvesteerd worden in de netwerken (zowel fixed als wireless). Tijdens het Telecom Infra Event staan diverse sprekers stil bij thuisnetwerken voor deze high-end gebruiker. Ziggo vertelt over Docsis 3.1 en ONS Fiber laat zien hoe glasvezel ook in huis toegepast kan worden.

John Louwerse van Ziggo geeft als tweede plenaire spreker de lezing ‘Hogere snelheden door koper. Implementatie van Docsis 3.1’. Om de groei van 50% per jaar van de netwerkverbindingen van (high-end) thuisgebruikers te kunnen faciliteren heeft de kabeltelevisie-branche een nieuwe Docsis standaard uitgebracht: Docsis 3.1. De spreker laat de mogelijkheden voor kabelnetten van deze nieuwe norm zien en gaat daarnaast ook in op het implementatietraject.

Tijdens de presentatie van ONS Fiber wordt een nieuwe techniek geïntroduceerd. Eric Zwennes laat zien op welke manier glasvezelverbindingen door het hele huis aangelegd kunnen worden met behoud van de volledige internetsnelheid. De spreker gaat in op de manier waarop dit gerealiseerd kan worden.

Meld u aan voor een bezoek.