Nieuwsbrief FHI Industriële Elektronica, februari 2022

Nieuwsbrief FHI Industriële Elektronica, februari 2022 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De inschrijving voor D&E is open

De inschrijving voor het Design Automation & Embedded Systems Event (D&E) is open! Hét event voor ontwikkelaars en toepassers van embedded systems is dit jaar op 17 mei in het prachtige Evoluon-gebouw in Eindhoven. Helemaal zonder restricties, dus we kunnen weer ouderwets netwerken met vakgenoten en potentiële klanten.

Alle exposanten profiteren van een royale en luxe presentatieruimte, inclusief faciliteiten. Verder helpen wij u graag met de bezoekerswerving en marketingactiviteiten. Zo krijgt u als exposant een gratis bedrijfspagina op de D&E-site, inclusief logo en de mogelijkheid om nieuws en video’s te plaatsen.

Wij vermelden uw bedrijf in onze nieuwsbrief en u mag desgewenst een niet-commerciële bijdrage leveren aan ons sprekersprogramma. Maar dat is nog niet alles. Wij maken graag een professionele opname van uw lezing die u kunt delen met uw contacten, bijvoorbeeld via uw website of social media.

Last but not least: alle exposanten ontvangen de database met aangemelde bezoekers (mits ze hiervoor toestemming hebben gegeven).  Dat levert u in één klap duizenden waardevolle leads op.

Bent u enthousiast? Neem dan contact op met projectmanager @MelvinBrink of bekijk onze website.  

Marketingbundels – promoot uw bedrijf samen met FHI

FHI is eind 2021 gestart met het aanbieden van marketingbundels. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van onze leden om ondersteuning te krijgen met het schrijven van technische content en de online zicht- en vindbaarheid te vergroten. Deze bundels kennen een hoge promotiewaarde en bieden wij tegen een scherp tarief aan. Een overzicht van de diverse contentbundels vindt u hier.

Contentmarketing
Veel bedrijven willen wel aan de slag met contentmarketing maar weten niet hoe en waar te beginnen. Onze nieuwe FHI, Industriële Elektronica redacteur Mirjam Hanstede helpt u graag met de promotie van uw bedrijf. Mirjam heeft vijftien jaar schrijfervaring bij bedrijven en stichtingen en is daarnaast gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie.

Wat nog meer
Los van de bundels kunnen wij u ook ondersteunen met diensten als: 

  • Pers-en nieuwsberichten schrijven en redigeren 
  • Tekst ledenprofiel FHI opstellen 
  • Website optimaliseren voor de zoekmachines  
  • Webteksten redigeren 
  • Opnemen van een bedrijfsfilm, webinar of podcast  

Uitstekend online vindbaar
De collectieve kracht van ons FHI-platform zorgt voor een uitstekende online vindbaarheid die bedrijven individueel niet kunnen bereiken. Heeft u al een goed gevuld uitgebreid ledenprofiel en plaatst u regelmatig nieuwsberichten? Ook dan ondersteunen wij u graag met pakketten op maat.  
Inmiddels hebben verschillende leden de marketingbundels afgenomen en zij zijn erg enthousiast. Wilt u meer informatie over onze promotiebundels? Neem dan contact op met Mirjam via: mirjam.hanstede@fhi.nl of klik hier voor het online inschrijfformulier.   

Samen ga je harder: Nederland loopt voorop met quantumtechnologie

 “Wij willen als land pionieren op het gebied van quantumtechnologie.” Aan het woord is dr. Kees Eijkel, director of business development aan het QuTech-instituut, een samenwerking van de TU Delft en TNO. Eijkel verzorgt tijdens het RF Technology Event op 29 maart het welkomstwoord, samen met zijn collega Jesse Robbers van Quantum Delta NL. Hoewel het event het brede spectrum van radiofrequentie belicht, loopt quantumcomputing als een rode draad door het programma heen. En dat is niet zo gek want quantumcomputing is “hot”, aldus Eijkel.

“Ik vergelijk de fase waarin wij ons nu bevinden met quantumcomputing wel eens met de fase waarin de gebroeders Wright, de uitvinders van het vliegtuig, zich bevonden in 1900. In oktober van dat jaar vlogen zij voor het eerst met een gammel zelfgebouwd zweefvliegtuigje over het strand. Ze kwamen niet verder dan 150 meter. Het ontwerp was nog niet goed genoeg om langere tochten te maken en er moest nog jaren aan gesleuteld worden. Maar de heren Wright hadden een missie. Ze wisten dat ze op het punt stonden om iets groots te creëren dat de wereld voorgoed zou veranderen.”

Missie
“Bij quantumcomputing is dat net zo,” vervolgt Eijkel. “Wij zijn vanuit QuTech ook doelgericht met een missie bezig: de toekomst van IT. Quantumcomputers hebben een enorme exponentiële rekenkracht die het computerlandschap en onze maatschappij voorgoed zullen veranderen. We bouwen op basis van quantumtechnologie een onaftapbaar quantuminternet. De natuurwetten sluiten het afluisteren van communicatie namelijk uit. De eerste prototypes van quantumcomputers, de zogenoemde proof of concepts (POC), zijn klaar en in gebruik. Maar we zijn er nog lang niet.”

Complexe apparaten
Deze POC’s waar Eijkel over spreekt zijn enorme, complexe apparaten die QuTech alleen met specialisten in de lucht kan houden. “Het duurt nog zeker tien à vijftien jaar voordat we een volledig werkende quantumcomputer hebben,” vervolgt Eijkel. “Om in de metafoor van de Wright-broeders te blijven: we kunnen op dit moment een ‘vlucht’ van 150 meter maken, maar we zijn nog niet klaar om de Atlantische Oceaan overvliegen.”

Trots
Eijkel is er trots op dat Nederland internationaal een koploperspositie inneemt in de ontwikkeling van de mogelijke opvolger van supercomputers. “We laten zien dat het kan en dat het niet alleen een wetenschappelijke theorie is. De denkfase ligt achter ons, maar we moeten nog veel moeilijke systeemproblemen oplossen om een bruikbare computer te krijgen.”

Van Delft tot Beijing
Om dit doel te bereiken, werkt QuTech op internationaal niveau samen met wetenschappers en industriële partners. “Quantumtechnologie heeft ook een geopolitieke kant,” licht Eijkel toe. “De Europese Unie, de Verenigde Staten en China zijn allemaal bezig met hun eigen POC’s. Technologie is daarbij meer en meer van strategisch belang. We bouwen met elkaar aan de technologie. Alleen kunnen we het niet. Samen ga je harder, maar we houden wel rekening met de geopolitieke realiteit.”

Jong talent
De samenwerkingspartners van QuTech zijn divers. Eijkel: “Onze contacten lopen uiteen van universiteiten, RTO’s en multinationals als Microsoft, Intel of Fujitsu tot kleine innovatieve startups.” De laatste groep draagt Eijkel in het bijzonder een warm hart toe. “Ik heb altijd gewerkt op het grensvlak van wetenschap en ondernemerschap. Ik voel een drive om een omgeving te creëren waaruit bedrijven geboren worden. Ook binnen QuTech zie ik zoveel (jong) talent en enthousiasme. Een aantal collega’s zijn vanuit QuTech zelf begonnen met succesvolle spinouts die je ook tegenkomt op het RF Technology Event.”

Doe mee
De belangrijkste boodschap die Eijkel mee wil geven aan de bezoekers van RF Technology is: “Doe mee! Zorg dat je de boot niet mist. Quantumtechnologie ontwikkelt zich razendsnel. Denk niet: ‘het duurt nog wel even’ want dan ben je te laat.”

Wilt u Kees Eijkel en andere RF-experts live horen spreken? Meld u dan nu kosteloos aan voor het RF Technology Event op 29 maart 2022 in het QuTech-gebouw van de TU Delft.
https://fhi.nl/rftechnologydays/

Energy Storage en Power Electronics bundelen krachten

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk: Energy Storage en Power Electronics slaan dit jaar de handen ineen. De gecombineerde editie is op 14 juni 2022 in congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. De naam van het event blijft voorlopig hetzelfde.

Samen sterker
Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de events te combineren profiteert u als exposant van de aanwezige vakkennis van zowel vermogenselektronica als energieopslag. U kunt actuele thema’s makkelijker combineren én u trekt een breder en gevarieerder publiek. De kans op kwalitatief hoogstaande leads neemt hierdoor toe!

Tipje van de sluier
De voorbereidingen voor het lezingenprogramma zijn in volle gang, maar we lichten graag een tipje van de sluier voor u op. Het voorlopig programma bevat onder meer de volgende thema’s:

  • Trends en ontwikkelingen op het gebied van energieopslag
  • Opslagsystemen vergeleken: veiligheid, stabiliteit en support
  • Slimme test – en meetmethodieken 
  • Smart grids en duurzame energiebronnen

Wilt u als exposant meedoen aan Energy Storage/Power Electronics 2022? Meld uw bedrijf dan aan via de website Energy Storage όf Power Electronics. Hier vindt u ook meer informatie over het programma, de plattegrond en andere praktische zaken.