Nieuwsbrief FHI Industriële Elektronica

Nieuwsbrief FHI Industriële Elektronica Door: FHI federatie van technologiebranches

VAN DE VOORZITTER...
Beste IE-leden, vrienden,Uiteraard wist iedereen een jaar geleden reeds wat het internet inhoudt. Maar dat betekent niet dat men er ook gebruik van maakte, en al helemaal niet op professioneel vlak. We zijn allemaal sterk beïnvloed door onze gewoontes en het duurt vaak een generatie om deze te veranderen. Inmiddels hebben we allemaal mogen ondervinden hoe een biologisch virus het gebruik van het internet viraal heeft verspreid. We werken allemaal vanuit ons thuiskantoor en gebruiken inmiddels, teams, skype, zoom, meet en hoe ze allen heten, even vlot als het mes waarmee we onze steak snijden.

Meer dan ooit spelen zakelijke contacten zich vandaag online af en hebben onze klanten, partners en stakeholders in de markt allen een digitale identiteit. Net zoals we dat gisteren deden met events en beurzen, blijft het de opdracht van onze branche Industriële Elektronica om klanten in contact te brengen met onze leden, nu ook via het internet.

Als branche IE hebben we met onze meer dan 220 leden en bij uitbreiding als federatie met om en bij de 800 leden, enorme voordelen. Al onze leden kunnen op ons gemeenschappelijk online platform, FHI.nl, hun eigen “digitale smoel” creëren. Dat is de eerste voorwaarde om online vindbaar te zijn. Samen betekenen al die identiteiten een interessant geheel voor zoekmachines, die websites van federaties hoger waarderen dan deze van individuele bedrijven, zodat relevante content bij zoekacties hoger gerangschikt staat dan content afkomstig van andere websites.

Het met relevante content vullen van het uitgebreid ledenprofiel, waarop elk IE-lid vanaf dit jaar recht heeft, is hierbij de eerste stap naar succes op vlak van online vindbaarheid. Het opstellen van de content voor het uitgebreid ledenprofiel is bovendien een goede oefening in zelfreflectie omtrent hoe men zijn bedrijf wil presenteren en welke Unique Selling Propositions men op de voorgrond wil plaatsen. Een oefening die het waard is om regelmatig te herhalen.

Nadien kunnen we ons dan samen richten op het schrijven van specifieke content waarmee we onze klanten willen verrassen of charmeren. Hierbij is het uitgebreid ledenprofiel steeds aanwezig als identificatie van jullie firma, een rol die het ook vervult bij events, beurzen, workshops, enz… Voor velen misschien een wat onbekende materie en moeilijk concreet in te vullen. Geen nood. Vanaf februari heeft de branche IE als eerste binnen FHI zijn eigen redacteur in dienst, Frank van de Ven. Het is Frank’s taak om de contentcreatie van de branche IE en haar leden op een hoog peil te brengen en hoe hij dat zal doen, legt hij verder in deze nieuwsbrief uit.

Maar beste vrienden, laten we met zijn allen beginnen met het begin en werk maken van het professioneel vullen van het uitgebreid ledenprofiel, onze FHI-smoel op het World Wide Web, want vandaag telt vooral dit: “to be or not to be found on the net”. Het zou niet alleen mooi maar ook zeer nuttig zijn om hier met zijn allen tegen Pasen mee klaar te zijn. Hoe vroeger hoe beter.

Ik heb alle vertrouwen in het “vermogen” van onze IE-leden en wacht met “spanning” af hoe de content in FHI.nl zal toe "stromen".

Hartelijk IE-groeten,

Dirk Stans, voorzitter FHI Industriële Elektronica

KEN DE KRACHT VAN CONTENTCREATIE
Door de coronacrisis is het belang van online vindbaarheid voor bedrijven vergroot. Pakkende content trekt de aandacht.

Contentcreatie is echter een vak apart en daarom biedt FHI de helpende hand in de vorm van een contentservice. Ervaren redacteur Frank van de Ven stelt zich in onderstaande " target="_blank" rel="noopener">video voor en bespreekt de mogelijkheden van deze nieuwe, exclusieve dienstverlening voor FHI-leden.

Sinds begin dit jaar beschikken FHI-leden over een eigen ledenpagina waarop zij content kunnen plaatsen. In de tweede editie van het " target="_blank" rel="noopener">MarketingMonday webinar werden praktische tips gegeven om de FHI-ledenpagina te vullen en verbeteren. Bekijk de replay.

POWER ELECTRONICS EVENT IN WEEK 23
Hoewel de exacte datum nog niet bekend is kunnen wij alvast melden dat het Power Electronics event gaat plaatsvinden in week 23, de 2e week van juni.

Momenteel bekijken we samen met de exposanten in welke vorm het event gaat plaatsvinden. Afhankelijk van de overheidsmaatregelen en het verloop van de pandemie zullen we de keuze maken tussen een fysiek of een digitaal event. Zodra er meer bekend is, informeren u hierover. Bent u  geïnteresseerd in deelname? Dan kunt u alvast contact met ons opnemen.

ELECTRONICS & APPLICATIONS 2021
Van 28 tot en met 30 september 2021 staat de Jaarbeurs in het teken van Electronics & Applications. Naast de gesprekken met exposanten, geïnspireerd raken door de nieuwste innovaties is het opdoen van gerichte vakkennis een belangrijke drijfveer voor de bezoekers aan deze vakbeurs.

Zo'n 40 exposanten hebben zich reeds ingeschreven, bent u de volgende? Klik hier om u in te schrijven!

TEKENTAFELTIJD VOOR GADGETPROJECT “E&A parrot”
Eerder informeerden wij over het gadgetproject waarin de WoTS parrot werd omgedoopt tot ‘E&A parrot’. Met de sponsoren is de volgende stap gezet in de ontwikkeling van de voice recording device. Met een eerste functioneel werkend prototype zijn we gestart met de lay-out van de PCB. PCB-artiest Saar Drimer van Eurocircuits brengt de volgende dimensie van de elektronische papegaai aan met een eerste lay-outschets van de PCB.

WIE WORDT "DE BESTE SOLDEERDER VAN DE BELENUX"?
Na een eerste zeer succesvolle editie op E&A 2019 gaan we ook ditmaal op zoek naar de “Beste soldeerder van de Benelux”. Drie dagen lang kunnen professionals hun kwaliteiten op het gebied van handsolderen tonen en strijden om de felbegeerde titel.

Wilt u als sponsor deelnemen dit mooie project stuur dan een e-mail naar  projectmanager Miranda van Wijk.

SEMINARS OP DE E&A
Begin maart hebben de eerste bijeenkomsten voor de 12 seminars op de E&A plaatsgevonden. We zijn met een groot aantal exposanten begonnen een interessant seminar programma neer te zetten. Het is nog mogelijk om aan te sluiten bij een aantal seminars.

Heeft u hier interesse om deel te nemen aan één van de seminars, klik dan hier. U hoort dan op korte termijn of er nog plaats is in het seminar en wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt.